Foto: LETA
Saeimas deputāts Andrejs Elksniņš (S) no tēva firmas SIA "Latgales šķīrējtiesa" īrē "Range Rover Sport" džipu. Ekskluzīvā 80 000 eiro vērtā auto īre Elksniņam izmaksā tikai 150 eiro mēnesī, iepriekš ziņoja TV3 raidījums "Nekā personīga".

Elksniņš nav vēlējies nedz skaidrot, kāpēc auto nav pircis pats uz sava vārda, bet gan izmantojis šādu shēmu, nedz arī to, kāpēc nīkuļojošs uzņēmums iegādājies dārgu automašīnu, jo viņam ar uzņēmumu neesot nekāda sakara.

"Latgales šķīrējtiesas" vienīgais īpašnieks ir Andreja Elksniņa tēvs Anatolijs Elksniņš. Firma reģistrēta Daugavpilī. Gada pārskats liecina, ka firmai pēdējos gados ar biznesu neveicas, un uzņēmums jau kopš 2010.gada neko nepelna. Arī pagājušo gadu tas beidzis ar 4500 eiro zaudējumiem, tomēr tas nav traucējis aizņemties 35 000 eiro, lai pirktu jaunu auto.

Par šo gadījumu daudz ko teikt ir sociālo tīklu lietotājiem.

Olafs Pulks@Olafs_Pulks@Nekapersoniga sociāldemokrātiskās partijas Saskana līderu vizītkarte ir lepns džips! Tā vini atškiras no ierindas biedriem un tautas?

Ainārs Tamisārs@ainarstam@Olafs_Pulks Nu gan tēvs - ņem naudu pat no sava mazā puikas, gan jau mamma arī prasa 7€ no personas par vakariņām ģimenes lokā

Baiba Strautmane@BaibaStrautmaneNez, kā ir @KNABinforme - ja deputāts saņem labumu par cenu,kas ir 10reiz zemāka par tirgus cenu, kā tas saucās?

Mareks MatisonsTM@marruciic@BaibaStrautmane "prot meklēt īstas vietas" - nu gluži kā kēs ar baravikām, deputāti... (;

Ilze Kalniņa@ilzekalninaaSLUDINĀJUMS.Ja zini Elksniņa tēvu,dod ziņu.Uz zvaniem neatbild.Vēlos īrēt džipu.Samaksu garantēju.150eiro gan dārgi,bet varēšu atļauties :-)

Arvis Villa@Skepse@ilzekalninaa vrbt viņa autoparkā ir arī kas demokratisks - jaunais Golf par 50 fiatiņš par 25...

Ieva Brante@ibranteTāda Saskanīga Džipu partija :) #TV3 #NekāPersonīga

Janis Veide@Janis_VeideIestājies Saskaņā un veco Urbīša džipu saņem dāvanā !
Katram Saskaņietim pa džipam ! #nekapersoniga

Eriks@Egriks2.sērija-Elksniņa nomātais džips par 150€/mēn.
"Likums šajā gadījumā nav pārkāpts, bet gan "apiets ar līkumu".
Kāpēc likums ir vajadzīgs?

Raidījums atzīmē, ka darījums ar deputātu Elksniņu acīmredzami ir pretrunā ar uzņēmējdarbības principiem un padziļina kompānijas finanšu problēmas.

Citās auto nomas kompānijās par tāda "Range Rover" īri prasa 1800 eiro mēnesī. Tvitera lietotāji nosoda Elksniņa ģimenes uzņēmējdarbību un likuma neievērošanu. Jau ziņots, ka arī "Saskaņas" Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs brauc ar vairāk nekā 100 000 eiro vērtu "Range Rover", tāpēc vairāki tivtera lietotāji sociāldemokrātisko "Saskaņu" nodēvējuši par "Saskanīgo džipu partiju".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!