Foto: Saeimas administrācija
Satversmes aizsardzības birojs (SAB), visticamāk, nolēmis Saeimas deputātam Andrejam Elksniņam (SC) atteikt pielaidi darbam ar valsts noslēpumu, portālam "Delfi" pieļāva Elksniņš.

Līdz ar to viņš varētu būt trešais Saeimas deputāts, kurš nav saņēmis šo pielaidi - līdz šim tā atteikta viņa frakcijas kolēģiem Jānim Urbanovičam un Sergejam Mirskim.

Lai arī Elksniņš norāda, ka nebūtu pārsteigts par to, ka SAB viņam atņēmis pielaidi, ar iestādes atsūtīto vēstuli viņš vēl neesot iepazinies un par to varētu izteikties ceturtdien.

Elksniņš pavēstīja, ka vienlaikus ar SAB publiskoto informāciju par to, ka kādam deputātam pielaide atteikta.

"Ar nožēlu ir jāatzīst, ka mūsu valsts drošības iestādes jau labu laiku pilda valdošo politisko spēku pasūtījumu, tāpēc Satversmes aizsardzības biroja (SAB) lēmums, ar kuru tas varētu liegt man pielaidi valsts noslēpumam, man arī nebūtu pārsteigums. Dīvaini ir tas, ka, lai saņemtos un paziņotu man vispār par kaut kādu lietas virzību, birojam bija nepieciešami veseli pieci mēneši," norādījis Elksniņš.

Iepazīties ar SAB vēstules saturu deputāts plāno ceturtdien un tad arī varēs komentēt to pēc būtības.

"Ņemot vērā manas iniciatīvas, kas ir vērstas uz drošības iestāžu darba sakārtošanu, un to, cik lielu uztraukumu tās radīja valdošās koalīcijas pārstāvju vidū, es būtu pārsteigts, ja man netiktu radīti šķēršļi pielaides jautājumā," viņš arī piebildis.

Līdz ar to, ka Elksniņam pielaide nebija piešķirta un nu tā, visticamāk, ir atteikta, viņš nav varējis un nevarēs darboties Saeimas Nacionālās drošības komisijā, kurā ir ievēlēts no SC frakcijas. Komisijas vadītāja vietnieks Dzintars Zaķis (V) portālam "Delfi" teica, ka tādā gadījumā SC frakcijai darbam komisijā jāvirza kandidāts, kurš pielaidi darbam ar valsts noslēpumu ir saņēmis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!