Foto: DELFI

Daugavpils domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš (S) vēl cer saglābt koalīciju Daugavpils domē, taču jebkurā gadījumā plāno turpināt strādāt pilsētas domē un neplāno kandidēt 13. Saeimas vēlēšanās nākamgad oktobrī, pirmdien intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" sacīja pats Elksniņš.

Patlaban par Daugavpils domes koalīcijas pamešanu ir paziņojuši trīs "Mūsu partijas" deputāti. Viņš atklāja, ka šonedēļ piedāvāšot visiem deputātiem, izņemot vicemēru Rihardu Eigimu ("Mūsu partija") un Jāni Lāčplēsi (Latgales partija), apvienoties korupcijas apkarošanas koalīcijā. Tāpat viņš raidījumam pauda viedokli, ka situācija Daugavpils domē ir nestabila, jo, lai arī Eigims paziņojis par sadarbību ar Lāčplēsi, starp abiem politiķiem nav saskaņas.

Jau iepriekš Elksniņš klāstījis, ka Eigims ("Mūsu partija") mēģinājis īstenot savas savtīgās intereses, cenšoties panākt, ka pašvaldība iegādājas zemes gabalu, kura cena neilgā laikā pieaugusi aptuveni četras reizes. Toreiz Elksniņš vairākkārt uzsvēra, ka politiskā līmenī priekšsēdētāja vietnieks kārto savas finansiālās problēmas.

Pagājušajā ceturtdien Daugavpils pilsētas domes deputāti ārkārtas sēdē neatbalstīja pašvaldības vadītāja Elksniņa rosināto domes priekšsēdētāja pirmā vietnieka Riharda Eigima ("Mūsu partija") atbrīvošanu no ieņemamā amata. Par Eigima atbrīvošanu no amata balsoja pieci deputāti, pret - astoņi. Savukārt trešdien Daugavpils domē trīs no "Mūsu partijas" saraksta ievēlētie deputāti paziņoja, ka pametīs koalīciju ar "Saskaņu".

Daugavpils domē ir 15 deputātu vietas. Sešas ir līdzšinējiem opozicionāriem Latgales partijai, piecas pašreizējā mēra Elksniņa pārstāvētajai "Saskaņai", un četras "Mūsu partijai".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!