Foto: LETA

Saeimas deputāts Andrejs Elksniņš ("Saskaņas centrs") tuvāko nedēļu laikā plāno izlemt, vai vērsties ar iesniegumu tiesībsargājošās iestādēs un prasību tiesā pret deputātu Dzintaru Rasnaču (Nacionālā apvienība), kurš Elksniņu nodēvējis par pedofilu atbalstītāju, mūdzi un veltījis citus aizskarošus vārdus.

Elksniņš teica, ka vairāku nedēļu laikā izdomās, vai par Rasnača rakstīto vērsties tiesā ar prasību vai iesniegumu tiesībsargājošās iestādēs par neslavas celšanu. Viņš pieļāva, ka prasība un iesniegums tiks iesniegti vienlaicīgi.

"Šis jautājums nav tik vienkāršs – viņš ir koalīcijas pārstāvis, Saeimas prezidija loceklis, tieslietu ministrs ir no viņa apvienības. Mani patiesībā interesē, kāda ir viņa reakcija par šo jautājumu. Tā nav politiska lieta par politiskajiem oponentiem. Es ļoti atvainojos, bet nevienam taču nepatiks, ja es rītdien tāpat uzrakstīšu par premjeru vai Saeimas priekšsēdētāju," norādīja Elksniņš.

Eksniņš ir pārliecināts, ka viņa gods un cieņa ir aizskarts, taču vislielākā mērā ir aizskarts Saeimas prezidija gods, ņemot vērā, ka Rasnačs ir prezidija loceklis.

Par vēršanos Saeimas Ētikas komisijā deputāts ir skeptisks, jo komisijā iespējams tikai politisks balsojums, taču cilvēks nekādas sekas juridiski neizjutīs.

Elksniņš atgādināja, ka Rasnačs aizskarošos komentārus rakstījis ceturtdien, kad Saeimas Juridiskajā komisijā balsots par grozījumiem Kriminālprocesa likumā, kas paredz pirmstiesas apcietinājuma termiņu palielināšanu dzimumnoziedzniekiem.

Viņš paskaidroja, ka balsojis pret šiem grozījumiem, jo pretējā gadījumā cietīs lietā par cietušajām atzītās personas, jo tās būs spiestas gaidīt vairākus gadus, kamēr lieta tiktu nodota tiesai.

"Apcietinājuma termiņa palielināšana nekādā veidā neveicinās lietu ātrāku nodošanu tiesai, nekādā veidā neveicinās krimināltiesisko attiecību taisnīgumu noregulējumu. Ja ir izvarota sieviete vai bērns, šādas lietas tiesā ir jānodod ātrāk. Šo grozījumu vienīgais mērķis ir iedragāt pirmstiesas procesa termiņus kā tādus, jo personu turēšana apcietinājumā nesekmēs, lai cietušais ātrāk gūtu gandarījumu par to, ka vainīgais tiek notiesāts," klāstīja Elksniņš.

"Izmeklētājs, redzot, ka, turot personu apcietinājumā, ir atļauts garāks pirmstiesas procesa termiņš, šo lietu neizmeklēs ātrāk. Viņš gluži otrādi atzīmēs, kad ir termiņa beigu datums, un līdz tam datumam lietu arī nodos. Ja beigu datums, piemēram, nebūs nākamais gads, bet šā gada vidus, viņš izmeklēšanu veiks ātrāk. Tas nav risinājums. Risinājums varētu būt sodu palielināšana par šādiem noziegumiem," pavēstīja Elksniņš.

Juridiskajā komisijā pagājušajā ceturtdienā grozījumi netika atbalstīti, jo balsis sadalījušās līdzīgi, proti, Valērijs Agešins, Irina Cvetkova, Dana Reizniece un Elksniņš iebilda pret šādu risinājumu, bet par balsoja koalīcijas pārstāvji – Dzintars Rasnačs, Ilma Čepāne, Inese Lībiņa-Egnere un Andrejs Judins.

"Der atgādināt, ka šodien Juridiskajā komisijā Cvetkova, Elksniņš un Agešins neatbalstīja apcietinājuma termiņa palielināšanu pedofiliiem. Šodien par tieslietu ministra Bērziņa priekšlikumu palielināt apcietinājuma termiņu pedofiliem balsoja Čepāne, Lībiņa, Judins, Rasnačs."

"Tā nu ir sanācis, ka lielākais pedofilu aizstāvis Latvijā šodien bija "Saskaņas centra" pārstāvis un advokāts Andrejs Elksniņš. Klientu nauda?" vēsta ieraksts Rasnača sociālā tīkla "Twitter.com" kontā.

Rasnačs "Twitter.com" arī izteicis viedokli, ka Elksniņš darot visu tā, lai Latvijai sliktāk, un deputātu nodēvējis par "mūdzi, kam nav dzimtas sakņu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!