Foto: PantherMedia/Scanpix

Ekonomisko lietu tiesas (ELT) tiesnese Katarīna Sniedze lūgusi Valsts prezidentu Egilu Levitu atlikt viņas zvēresta pieņemšanu, noskaidroja portāls "Delfi".

Noslēdzoties ELT tiesneša amata kandidātu atlasei, Katarīna Sniedze tika izraudzīta kā viena no desmit tiesnešu kandidātiem un vēlāk apstiprināta Saeimas balsojumā.

Lai arī Sniedze atkāpusies no visas līdzšinējās profesionālās darbības, proti, maksātnespējas procesa administratora procesiem, un amata pienākumus neveic, šobrīd viņai joprojām ir spēkā maksātnespējas procesa administratora amata apliecība, tāpēc jaunā tiesnese lūgusi atlikt tiesneša zvēresta pieņemšanu.

Tiesnesesprāt, šāds tiesiskais statuss var būt šķērslis uzsākt tiesneša amata pienākumu izpildi. Par savu nostāju Katarīna Sniedze informējusi arī Tieslietu padomes priekšsēdētāju Aigaru Strupišu, kurš šādu soli uzskata par pareizu un atbalstāmu.

Līdz ar to pirmdien, 29. martā, tiesneša zvērestu Latvijas Valsts prezidentam Egilam Levitam nodos septiņi Ekonomisko lietu tiesas tiesneši.

Sniedze neatsakās no tiesneša amata, tikai lūdz atlikt zvēresta pieņemšanu līdz Administratīvās tiesas nolēmumam jautājumā par administratora amata darbības apturēšanu vai Maksātnespējas kontroles dienesta lēmumam par amata darbības izbeigšanu, ko tiesnese lūgs pieņemt, ja tiesas nolēmums būs nelabvēlīgs.

Jau ziņots, ka arī ELT tiesnese Oksana Pulle-Čižova lūgs prezidentu atlikt viņas zvēresta pieņemšanu, bet viens no atlasītajiem kandidātiem personisku iemeslu dēļ lūdza atlikt savu virzīšanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!