Ekonomikas ministrijas veiktajā iedzīvotāju aptaujā tika noskaidrots, ka 94,7 % jeb 21 476 no aptaujātajiem 22 677 cilvēkiem atbalsta darba dienu, kas iekrīt starp svētku dienām un brīvdienām, pārcelšanu, portālam "Delfi" pavēstīja Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Evita Urpena.
4,5 % jeb 1019 aptaujātie cilvēki neatbalsta darba dienu pārcelšanu, savukārt 99 cilvēki (0,4 %) snieguši atbildi "nepiešķiru tam īpašu nozīmi" un 83 cilvēki (0,4 %) - "grūti pateikt".

Aptauja tika veikta Ekonomikas ministrijas mājas lapā internetā (www.em.gov.lv) no šī gada 25.februāra līdz 7.martam (plkst.17.00). Aptaujā visi interesenti tika aicināti atbildēt uz jautājumu "Vai Jūs atbalstāt darbdienu, kas iekrīt starp svētku dienām un brīvdienām, pārcelšanu?".

Aptauja tika rīkota ar mērķi apzināt sabiedrības viedokli par darbdienu pārcelšanas ietekmi uz iedzīvotāju un uzņēmēju sociālajām un ekonomiskajām interesēm. Apkopotie aptaujas dati tiks iekļauti informatīvajā ziņojumā "Par turpmāko rīcību par darbdienu pārcelšanu".

Ziņojumu izstrādās Ekonomikas ministrija sadarbībā ar Labklājības ministriju, sniedzot izvērtējumu par darbdienu pārcelšanas ietekmi uz tautsaimniecību un valsts budžeta ieņēmumiem. Gala lēmumu par turpmāko rīcību attiecībā uz šādu darbdienu pārcelšanu nākotnē pieņems Ministru kabinets.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!