Foto: LETA
Ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts vizītes laikā Tuvajos Austrumos uz vairākām stundām pazaudējis somu, kurā atradušies svarīgi dokumenti un dators, vēsta Latvijas Televīzija.

Soma esot pazudusi Katarā, un tajā atradušies ierobežotas pieejamības vai valsts noslēpumus saturoši dokumenti. Soma atradusies pēc dažām stundām, kādā viesnīcā, turklāt tā bijusi atvērta.

Pats ministrs intervijā LTV skaidroja, ka somu nebija pazaudējis, bet nodevis bagāžā, uzsverot, ka informācija par somas pazaudēšanu esot muļķības.

Tikmēr ekonomikas ministra preses sekretāre Daiga Grūbe portālu "Delfi" informēja, ka Pavļuta soma nebija pazudusi, bet gan, pirms tam nepabrīdinot ministru, kopīgi ar pārējās delegācijas bagāžu tika nogādāta uz lidmašīnu Ārlietu ministrijas darbinieku uzraudzībā, kuriem bija uzticēta delegācijas loģistika, tostarp, arī bagāžas.

Somā bija izstrādes stadijā esoši darba dokumentu projekti, bet neviens no tiem nebija klasificēts kā ierobežotas pieejamības. Ministra planšetdatoram, kas arī atradās somā, ir uzlikts drošības kods, kas liedz to izmantot trešajām personām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!