Foto: F64
Ekonomikas ministrija (EM) trešdien ārkārtas akcionāru sapulcē valsts energokompānijas AS "Latvenergo" valdei uzdos turpināt iepriekšējā gadā uzsākto sociāli atbildīgo tarifu politiku un nodrošināt, lai izmaiņas tarifos neskartu sociāli neaizsargāto sabiedrības daļu.

Ekonomikas ministrija uzskata, ka AS "Latvenergo", aprēķinot elektroenerģijas gala tarifu, jāņem vērā maznodrošināto iedzīvotāju maksātspēja un jārod risinājums šo cilvēku aizsardzībai.

Ministrija atgādina, ka Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija apstiprinājusi AS "Sadales tīkls" elektroenerģijas sadales tarifu pieaugumu no šā gada 1.aprīļa vidēji par 20,8%.

Jau vēstīts, ka SPRK apstiprināja AS "Sadales tīkls" (ST) iesniegto precizēto elektroenerģijas tirdzniecības diferencēto tarifu projektu, kas paredz tarifu pieaugumu ST tirgus klientiem vidēji par 20,8%. Jaunie tarifi stāsies spēkā 1.aprīlī, nevis no 1.janvāra, kā to sākotnēji prasīja uzņēmums. Kopumā apstiprināti 49 diferencētie tarifi.

"Sadales tīkla" tarifus maksā rūpnieciskie klienti, kā arī elektrības ražotāji, kas piegādā elektrību saviem klientiem, tai skaitā "Latvenergo". ST tarifi veido aptuveni 40% no "Latvenergo" gala tarifa mājsaimniecībām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!