Foto: LETA

Ekonomikas ministrijas (EM) līdzšinējo valsts sekretāru Juri Pūci plānots pārcelt Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretāra vietnieka Eiropas Savienības (ES) un nozaru jautājumos amatā, portālu "Delfi" informēja EM.

Par šo rotāciju esot vienojušās abas ministrijas. EM ir sagatavojusi nepieciešamos dokumentus, lai Ministru kabinets par šīm izmaiņām varētu lemt 19.marta sēdē. Savukārt jauno EM valsts sekretāru sākotnēji plānots izraudzīties no publiskajā sektorā strādājošo vidus, bet nepieciešamības gadījumā tiks sludināts atklāts konkurss.

"Gan SM, gan EM ir vairāki valsts ekonomikas turpmākai attīstībai būtiski jautājumi un izaicinājumi, kuros nepieciešams visas vadības komandas atbalsts un kopīgs darbs. Tāpēc, ņemot vērā SM izteikto lūgumu un pārrunājot situāciju ar jauno satiksmes ministru, Pūci plānots pārcelt darbā uz vakanto SM valsts sekretāra vietnieka amatu," skaidro ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts.

"Mērķis ir nodrošināt abu ministriju vadības komandu labāku, saskaņotāku un atbildīgāku darbu pie prioritārajiem jautājumiem un to turpmākas virzības. Savukārt EM valsts sekretāru prioritāri meklēsim valsts pārvaldē strādājošo vidū, lai nodrošinātu operatīvāku EM sākto darbu pēctecību un tālāko virzību," turpina Pavļuts.

Plānoto izmaiņu mērķis esot stiprināt SM darbu un kompetenci sadarbībā ar ES institūcijām un nozaru plānošanas jautājumos, kā arī nodrošināt EM vadības komandas ciešāku sadarbību, koordināciju un kopīgu darbu valdības deklarācijā noteikto un Ministra kabineta doto uzdevumu izpildē.

Atbilstoši Valsts civildienesta likumā noteiktajai procedūrai satiksmes ministrs Anrijs Matīss un ekonomikas ministrs Pavļuts par šo priekšlikumu informējuši arī Juri Pūci un uzklausījuši viņa viedokli.

Pūce 2009.rudenī sāka strādāja par toreizējā ekonomikas ministra Arta Kampara (V) ārštata padomnieks izglītības jautājumos, bet 2010.gada janvārī viņš tika iecelts Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra amatā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!