Ministru prezidents Indulis Emsis (ZZS) ar grozījumiem šā gada valsts budžetā nolēmis iepazīstināt katru Saeimas frakciju atsevišķi, aģentūrai LETA apstiprināja Saeimas Zaļo un zemnieku savienības frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.
Viņš norādīja, ka tā būs laba prakse - ar budžeta grozījumiem iepazīstināt ne tikai valdības koalīcijas, bet arī katru no opozīcijas frakcijām.

Brigmanis uzsvēra, ka katrai partijai būs jāizvēlas, vai atbalstīt budžeta grozījumus. Neoficiāli izskanējis, ka premjers, piedāvājot frakcijām apspriešanai budžeta grozījumus, cer uz labējo partiju - "Jaunā laika" un "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK - atbalstu to pieņemšanā.

Premjers, runājot ar katru frakciju, vēlas ne tikai to iepazīstināt ar projektu, bet uzklausīt arī deputātu viedokli.

Emsis informēja, ka viņš vēlas runāt ar frakcijām un pierādīt, ka valdība ir "labēja un labēji ir tās sagatavotie budžeta grozījumi". "Valdībai ir sociāli atbildīga un labēja politika, un es to vēlos parādīt Saeimas frakcijām. Mēs strādājam sabiedrības interesēs," sacīja premjers.

Kā ziņots, ar iecerētajiem grozījumiem šā gada budžetā prioritātēm plānots atvēlēt 54,4 miljonus latu, kas ir trīs reizes mazāka summa, nekā ministrijas pieprasījušas, šodien preses konferencē informēja finanšu ministrs Oskars Sprudziņš (TP).

Trīs prioritātes, kurām saskaņā ar valdības vienošanos visvairāk tiks atvēlēti līdzekļi topošajos budžeta grozījumos, ir izglītība, lauksaimniecība un veselības aizsardzība, sacīja ministrs.

Pedagogu algu paaugstināšanai nepieciešami 9,6 miljoni latu, tādējādi vidēji pedagogu darba alga paaugstināsies par 65 latiem pirms nodokļu nomaksas. Subsīdijām lauksaimniekiem un akcīzes nodokļa atmaksai šogad un nākamgad nepieciešami 35-40 miljoni latu. Savukārt 2-4 miljoni latu šogad nepieciešami medicīnas darbinieku algu paaugstināšanai.

2004.gada budžeta grozījumi valdībai Saeimā jāiesniedz līdz 12.augustam. Līdz 3.augustam finanšu ministram uzdots tikties ar katru ministru atsevišķi un pārrunāt ar šā gada budžeta grozījumiem saistītos jautājumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!