Pirmdien, 6.septembrī Ministru prezidents Indulis Emsis Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības (LBAS) rīkotajā apaļā galda diskusijā "Iedzīvotāju maksātspēja un īres griestu atcelšana: situācija un risinājumi" uzsvēris, ka risinot īres griestu jautājumu, ir jāieklausās kā denacionalizēto namu īrniekos, tā – namu īpašniekos.
Emsis pauda uzskatu, ka īres griesti, kā tiesību aktos definēts objekts, jāsaglabā līdz 2007.gadam, taču vienlaikus pieļaujama griestu palielināšana: "Mēs nevaram vienkārši atcelt īres griestus, iepriekš neveicot attiecīgos priekšdarbus. Lēmumiem jābūt tādiem, lai tie pasargātu iedzīvotājus no nevēlamām sociāli ekonomiskām sekām". Valdības vadītājs norādīja, ka īres griestu jautājums atbilst tirgus ekonomikas apstākļiem un "tā risinājumam jābūt sociāli taisnīgam".

Emsis diskusijā informēja, ka valdība tuvākajā laikā plāno apspriešanai Saeimā virzīt papildinātus priekšlikumus par īres griestu saglabāšanu, jo pirms tam ideja par īres griestu saglabāšanu neguva Saeimas atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!