Ministru prezidents Indulis Emsis neuzskata, ka būtu nodarījis morālu kaitējumu Latvijā dzīvojošajam Krievijas valsts domes deputāta Dmitrija Rogozina palīgam, Krievu skolu aizstāvības štāba aktīvistam Aleksandram Kazakovam.
Jau ziņots, ka Kazakovs vakar iesniedzis tiesā prasību pret Latvijas premjerministru, pieprasot kompensāciju viena lata apmērā par viņam nodarīto morālo kaitējumu.

Emša padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Ilona Līce aģentūrai LETA sacīja, ka premjers ir gatavs piedalīties tiesvedībā, ja tiesa Kazakova prasību pieņems izskatīšanai. Savukārt, ja Kazakovs tiesā būs gatavs atzīties, ka strādā Maskavas uzdevumā, Latvijas valstības vadītājs ir gatavs viņam maksāt pat divus latus, norādīja Emša padomniece.

Kazakovs ir neapmierināts ar it kā Emša izteiktu apgalvojumu, ka viņš ir "Maskavas roka". "Es gribu, lai valdības vadītājs publiski atsauktu savus vārdus," uzsvēris Kazakovs.

Kazakovs aprīlī jau draudēja vērsties tiesā ar prasību pret Emsi. Viņš noliedza, ka saņemtu atalgojumu Krievijas Valsts domē. Kazakovs skaidroja, ka ir Rogozina palīgs "sabiedriskā kārtā", turklāt šo amatu viņš ieņēmis jau pēc iesaistīšanās Krievu skolu aizstāvības štābā.

Štāba aktīvists noliedza pieņēmumus, ka viņš uz Rīgu "atsūtīts", lai konsultētu štābu vai rīkotu masveida nekārtības. Kā apgalvo Krievijas Valsts domes deputāta palīgs, viņš esot politiskais analītiķis. Turklāt Krievu skolu aizstāvības štābs esot intelektuāli spēcīgs un tam šādas konsultācijas neesot nepieciešamas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!