Ceturtdien Ministru prezidents Indulis Emsis tikās ar Starptautiskās Hokeja federācijas (SHF) ģenerālsekretāru Janu Aki Edvinsonu, Latvijas Hokeja federācijas (LHF) prezidentu Kirovu Lipmanu un 2006.gada pasaules hokeja čempionāta Latvijā izpilddirekcijas ģenerāldirektoru Gunti Ulmani, "Delfi" informēja Valsts kancelejas Komunikācijas departamenta konsultante Agnese Korbe.
Pompozi paraksta līgumu par hokeja čempionāta rīkošanu

Emsis bija gandarīts par Edvinsona viesošanos Latvijā, jo "klātienē pilnīgāk iespējams pārliecināties par čempionāta organizēšanas gaitu". Ministru prezidents pauda pārliecību, ka multifunkcionālās halles būvniecība ritēs sekmīgi un tagad jāstrādā pie čempionāta organizatoriskajiem jautājumiem.

Edvinsons SHF vārdā pauda gandarījumu par Latvijas puses ieguldījumu čempionāta organizēšanā un bija pārliecināts, ka spēlēm paredzētās halles atbildīs starptautiskajiem standartiem. SHF pārstāvis uzsvēra, ka viņa organizācijai ir liela pieredze dažādu hokeja čempionātu rīkošanā, apliecināja veiksmīgo sadarbību ar LHF un uzsvēra, ka tuvojoties čempionātam šī sadarbība kļuvusi vēl ciešāka. Paralēli tam, Edvinsons atzinīgi novērtēja Latvijas izvēlēto čempionāta organizēšanas stratēģiju.

Savukārt Emsis interesējās par nepieciešamo valdības atbalstu čempionāta rīkošanai. J.A.Edvinsons pastāstīja, ka SHF būtu ieinteresēta valdības atbalstā dažādu ar robežas šķērsošanu un muitas procedūrām saistītu jautājumu risināšanā. Proti, uz čempionāta norises laiku Latvijā tiks ievesta dažāda aparatūra un tehniskais aprīkojums, un šajā situācijā svarīgi, lai nerastos sarežģījumi.

Tāpat Edvinsons pauda ieinteresētību valdības līdzdalībā drošības pasākumu nodrošināšanā čempionāta laikā, īpaši – augstām citu valstu amatpersonām. Emsis atzina šī jautājuma svarīgumu, minot čempionāta nozīmi arī Latvijas ārpolitiskajā dzīvē. "Esmu pārliecināts, ka mūsu valstī ieradīsies čempionāta dalībvalstu augstas amatpersonas un tas radīs iespēju organizēt arī divpusējās tikšanās starp Latvijas amatpersonām un viņu ārvalstu kolēģiem, kā arī stiprināt sadarbību ar šīm valstīm. Turklāt, tā būtu laba iespēja parādīt viesiem Latvijas sasniegumus!"- atzina Emsis.

Tikšanās dalībnieki bija vienisprātis, ka arī turpmāk - reizi ceturksnī, uz sēdēm jāpulcējas valdības darba grupai, lai uzklausītu organizatoru informāciju par čempionāta rīkošanu un sekotu līdzi čempionāta sagatavošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!