Pagaidām Latvijas valdībai nav vēlmes nodot privatizācijai ne SIA "Lattelekom", ne SIA "Latvijas Mobilais telefons" (LMT) valstij piederošās daļas, bet gan paaugstināt šo uzņēmumu vērtību,- tā pēc mierizlīguma un sadarbības memoranda, kas noslēgti starp Latvijas valsti un skandināvu koncernu "TeliaSonera", žurnālistiem paziņoja Ministru prezidents Indulis Emsis (ZZS).
Latvijas valdība izvērtēs uzņēmumu privatizācijas lietderību, tomēr var diezgan droši teikt, ka šī gada laikā uzņēmumi netiks privatizēti, aģentūrai LETA sacīja premjera padomniece sabiedrisko attiecību jautājumos Ilona Līce.

Emsis informējis, ka visas līgumu slēgšanā iesaistītās puses ir juridiski atzinušas, ka memorands jeb mierizlīgums ir savstarpēji nesaistīti dokumenti. Pretējā gadījumā mierizlīgums beigtu darboties šā gada beigās, kad spēku zaudēs arī sadarbības memorands, jo tas līdz šim izrietējis no dokumentiem. Premjers ar dokumentiem pagaidām iepazinies tikai ar juristu starpniecību un drīzumā iecerējis tos izvērtēt sīkāk.

Arī par to, vai mierizlīgums ir bijis izdevīgs Latvijas valstij, izpēte turpināsies, informēja Līce.

Kā ziņots premjers skaidrojošo līgumu parakstīja 5.jūlijā, nosūtot to parakstīšanai arī pārējiem mierizlīguma slēdzējiem - "Lattelekom", "Tilts Communications", "TeliaSonera Finland", "TeliaSonera" un "Cable and Wireless".

Jau ziņots, mierizlīgumu marta sākumā iepriekšējā, Einara Repšes (JL), valdība parakstīja ar "Lattelekom", "Tilts Communications", "TeliaSonera Finland", "TeliaSonera" un Cable & Wireless". Savukārt sadarbības memorands parakstīts starp Latvijas valsti un "TeliaSonera"

Savukārt Emša valdība skaidrojošo līgumu atbalstīja šā gada 1.jūlijā. Tajā juridiski definēti nosacījumi par sadarbības memoranda un mierizlīguma publiskošanu, kā arī noteikts, ka abi šie minētie dokumenti nav savstarpēji saistīti. Līdz šim visas puses tikai mutiski bija piekritušas memoranda un mierizlīguma publiskošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!