Otrdien koalīcijas padomes sēdē Ministru prezidents Indulis Emsis (ZZS) aicināja valdību veidojošo partiju Saeimas frakcijas vadītājus pievērst lielāku uzmanību deputātu darba koordinēšanai.
Kā žurnālistus informēja premjers, viņš aicināja koalīcijas partnerus rīkoties atbildīgāk un koordinēt frakciju darbību, lai nepieļautu, ka atkārtojas situācija kā pagājušā nedēļā, kad deviņi koalīcijas deputāti nebija ieradušies uz Saeimas plenārsēdi, kurā tika skatīts 2005.gada budžeta projekts.

Pēc Ministru prezidenta domām, šāda situācija ir nepieļaujama. "Mazākumvaldība to nevar atļauties," sacīja Emsis, norādot, ka koalīcijas deputātu neierašanās varēja apdraudēt budžeta projekta nodošanu atbildīgajām komisijām.

Koalīcijas partneri ir pārrunājuši jautājumu par pieļautajām kļūdām, pieņemot Saeimā likumus. "Ir nepieļaujami kļūdīties jautājumos, kas skar līdzekļu sadalījumu," sacīja Emsis.

Viņš norādīja, ka pagājušā nedēļā likumā "Par zinātnisko darbību" iebalsotā norma, ka gadskārtējais finansējuma pieaugums zinātnei nav mazāks par 0,1% no iekšzemes kopprodukta (IKP), līdz valsts piešķirtais finansējums sasniedz 1% no IKP, bija kļūda.

Zinātnieki ir pelnījuši finansējumu, tomēr ar likumu nevar sasiet rokas valdībai, uzsvēra Ministru prezidents. Viņš atgādināja, ka ir piešķirts papildu finansējums augstskolu zinātniekiem, bet tagad valdībā tiek izskatīts jautājums, kā var palīdzēt zinātniekiem, kas saistīti ar industriju.

Emsis norādīja, ka ieguldījums zinātnes attīstībā ir jāsniedz arī privātajiem uzņēmumiem. Lisabonas stratēģija paredz, ka uz katru latu, ko valsts piesaista zinātnei, diviem latiem ir jānāk no privātā sektora.

Biznesam vairāk ir jāatbalsta inovatīvās lietas, sacīja premjers. Tuvākajā laikā viņš ir nolēmis uzzināt, kā zinātnieki tiek atbalstīti, piemēram, telekomunikāciju sektorā.

Premjers arī piebilda, ka patlaban prioritāte ir atrast papildu līdzekļus veselības aprūpei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!