Foto: DELFI

Pastiprinoties šaubu ēnai par to, ka uzņēmumā SIA "Monēta", kurā labklājības ministre Ramona Petraviča ("KPV LV") vadīja finanses, ilgstoši maksātas "aplokšņu algas", Jaunā konservatīvās partijas (JKP) Saeimas frakcija aicina gaidīt Valsts ieņēmumu dienesta (VID) pārbaudes rezultātu. Savukārt "Attīstībai/Par!" uzskata, ka pirmajam ar ministri jārunā Ministru prezidentam Krišjānim Kariņam (JV).

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka kopš janvāra, kad labklājības ministres amatam izvirzīja un vēlāk apstiprināja Saeimas deputāti Petraviču, ir saglabājusies šaubu ēna par to, ka uzņēmumā SIA "Monēta", kurā Petraviča vadīja finanses, ilgstoši maksātas "aplokšņu algas". "Delfi" jau vairākkārt ziņoja par šo jautājumu, tai skaitā publicējot darbinieku, kuri vēlējas saglabāt anonimitāti, liecības. Sarunai "Delfi TV ar Jāni Domburu" studijā piekrita arī bijušais uzņēmuma darbinieks Dainis Prātiņš, kurš bez anonimitātes intervijā apliecināja — no Petravičiem saņēmis aplokšņu algu.

JKP Saeimas frakcijas vadītāja Juta Strīķe portālam "Delfi" skaidroja, ka viņas vadītā frakcija ir iepazinusies ar portālā publicēto informāciju par uzņēmumu "Monēta". "Neapšaubāmi, ka VID [Valsts ieņēmumu dienestam] ir jāveic pārbaude, lai noskaidrotu visus apstākļus, varbūt ne tikai šos, bet arī papildu. Un atkarībā no tā, ko VID secinās, mēs varēsim rīkoties," norādīja Strīķe.

Politiķe uzsvēra, ka frakcija nevar pieņemt lēmumus, balstoties tikai uz viena cilvēka liecībām. Ir nepieciešams sagaidīt kompetentas iestādes izvērtējumu. Pēc VID atzinuma frakcija varēs lemt par tālākiem soļiem.

Savukārt "Attīstībai/Par!" Saeimas frakcijas vadītājs Daniels Pavļuts skaidroja, ka izskanējušais raisa jautājumus.

Viņš pauda, ka šis jautājums būtu jārisina visai valdībai, un pirmais cilvēks, kuram būtu jārunā ar labklājības ministri, ir valdības vadītājs Krišjānis Kariņš (JV). Pavļuts cer uzzināt Kariņa turpmāko rīcību.

Politiķa ieskatā koalīcijai būtu nepieciešams pie pirmās izdevības pārrunāt izskanējušo. Taču Sadarbības sanāksmes darba kārtībā šis punkts būtu jāiekļauj tieši premjeram. Kā skaidroja Pavļuts, katrai partijai nebūtu jārīkojas atsevišķi, jo tas ir visas koalīcijas jautājums.

"Attīstībai/Par!" frakcijas priekšsēdētājs norādīja, ka nevēlas aizsteigties notikumiem priekšā un paust vērtējumu. Vienlaikus politiķis atzina, ka viņa vadītā frakcija ir ļoti nobažījusies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!