Foto: DELFI

Energoresursu augsto cenu apstākļos Latvijas valdībai ir jādomā par papildu risinājumiem iedzīvotāju atbalstam, šorīt intervijā TV3 atzina vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs (AP).

Situācija ir ļoti satraucoša, piekrita Plešs, vienlaikus paužot, ka valdība ir spērusi soļus, lai palīdzētu samazināt elektrības rēķinus un sniegtu arī atbalstu augošo siltuma rēķinu saņēmējiem.

Arī premjers Krišjānis Kariņš (JV) ir uzsvēris, ka valsts ir nodrošinājusi vairākus atbalsta mehānismus, kas paredzēti enerģētikas cenu sadārdzinājumam, — ieviests atbalsts vakcinētajiem senioriem ziemas sezonas laikā 20 eiro mēnesī, samazināta obligātās iepirkuma komponentes likme, uz pusi samazināts elektrības sadales tarifs, palielināts atbalsts aizsargātajiem elektrības patērētājiem un valsts piešķīrusi līdzekļus mājokļa pabalstiem, tomēr no minētajiem pasākumiem tieši uz palīdzību siltuma rēķinu nomaksai ir vērsti tikai mājokļu pabalsti.

Plešs piebilda, ka viņa pārstāvētais politiskais spēks "Attīstībai/Par" rosina domāt par mājokļa pabalsta saņēmēju loka paplašināšanu.

Pēc ministra rīcībā esošās informācijas, rīt esot paredzētas Latvijas Pašvaldību savienības, Ekonomikas un Labklājības ministriju pārstāvju sarunas, lai turpinātu sarunas par iespējamiem atbalsta mehānismiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!