Foto: DELFI Aculiecinieks

Trešdien, pulksten 10.47, tika saņemta informācija, ka Engures novadā mežā ir apmaldījies cilvēks, portāls “Delfi” uzzināja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Pārmeklējot plašu teritoriju, ugunsdzēsēji glābēji vispirms atrada cilvēka automašīnu. Sazvanoties ar apmaldījušos cilvēku, ugunsdzēsēji glābēji izstāstīja, kā, izmantojot mobilo telefonu, nosūtīt savu atrašanās vietu. Sekojot saņemtajai informācijai par atrašanās vietu, ugunsdzēsēji glābēji 1,5 kilometru attālumā no automašīnas atrada cilvēku un izveda no meža. Pulksten 13.13 darbi notikuma vietā pabeigti.

Pulksten 16.21 VUGD saņēma izsaukumu uz Olaines novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā – kā liecināja saņemtā informācija, no ēkas nāca dūmi. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka deg vienstāva dzīvojamās ēkas priekšnams un jumta pārsegums 25 kvadrātmetru platībā. Notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji no ēkas evakuēja vienu cilvēku. Pulksten 18.18 ugunsgrēks likvidēts.

Pulksten 14.39 tika saņemts izsaukums uz Pārgaujas novada Stalbes pagastu, kur pēc ceļu satiksmes negadījuma no autobusa degvielas tvertnes izplūda degviela. Ugunsdzēsēji glābēji pārtrauca noplūdi, degvielu novirzot traukā, savukārt izmantojot absorbentu, tika savākta zemē izlijusī degviela, kā arī sakārtota ceļa braucamā daļa. Pulksten 17.24 darbi notikuma vietā tika pabeigti.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 50 izsaukumus – 11 uz ugunsgrēku dzēšanu, 30 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!