Foto: Valsts kanceleja
Praktiskās biznesa izglītības biedrības "Junior Achievement Latvija" organizētās "Ēnu dienas" vakances šogad ir pieejamas arī ārpus Latvijas, portālu "Delfi" informēja biedrībā.

Ja salīdzinām iesaisti ar valsts iedzīvotāju skaitu, tad Latvijā notiek lielākā "Ēnu diena" Eiropā. Latvijā proporcionāli ir gan lielākais dalībnieku — darba devēju un skolēnu — skaits, gan publicēto vakanču skaits, liecina "Junior Achievement Latvija" aprēķini.

"Ārlietu ministrijas iniciatīva piedāvāt ēnot Latvijas vēstniekus ārvalstīs ir lieliska iespēja jauniešiem, kurus interesē diplomāta karjera, ne tikai ieskatīties šīs profesijas aizkulisēs, bet arī uzturēt saikni ar Latviju un dažiem no viņiem — kaut vienu reizi gadā dzirdēt vai pašiem runāt latviešu valodā," skaidro "Junior Achievement Latvija" vadītājs.

Savukārt Ārlietu ministrijas preses sekretārs Raimonds Jansons pauž, ka ideja, kuru 2014. gadā aizsāka Latvijas vēstnieks Lielbritānijā Andris Teikmanis, ir attīstījusies un guvusi plašu jauniešu interesi.

"Šogad piedāvājam ieskatīties Latvijas vēstnieku ASV, Kanādā, Francijā, Nīderlandē, Vācijā, Somijā un Ukrainā, kā arī pārstāvniecību vadītāju Apvienoto Nāciju Organizācijā un Eiropas Savienībā ikdienas darbā. Skolēni varēs gūt priekšstatu par vēstnieku daudzveidīgo darba dienu, pārstāvot Latvijas intereses ārvalstīs un strādājot ar politiskiem, ekonomiskiem, kultūras un diasporas jautājumiem," norāda Jansons.

Šogad "Ēnu diena" norisināsies 15. februārī. Ēnu devēji aicināti reģistrēt savas vakances tiešsaistes karjeras izglītības biržā skolu jauniešiem – portālā "enudiena.lv" – līdz 2. februārim. Savukārt skolēnu, potenciālo ēnotāju, pieteikumi tiks pieņemti līdz 11. februārim.

Pagājušajā gadā "Ēnu dienā" piedalījās 1044 ēnu devēji, kuri piedāvāja kopumā 7491 vakanci, kas bija par 10 % vairāk nekā 2015. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!