Foto: LETA

Ēnu ekonomiku piesedzošajiem darbiniekiem nav vietas Valsts ieņēmumu dienestā (VID), uzskata prezidents, norādot, ka nekārtība, kas atklājusies pašā VID, nav pieļaujama.

Prezidents gan atzina, ka pareizais virziens ir sākto reformu turpināšana, kā arī rotācija, jo visa sabiedrība vēlas, lai, piemēram, skolotājiem un medicīnas nozarē strādājošajiem valdība varētu piešķirt papildu finansējumu.

"Taču naudu nevar bāzēt tikai uz sodiem, ko bieži piekopis VID," izteicās prezidents. Viņa vērtējumā Latvijā ir liels ēnu ekonomikas īpatsvars, tādēļ VID cīņa ar to ir ļoti nozīmīga.

"Ja VID darbinieki piedalās ēnu ekonomikas piesegšanā, tiem tur nav vietas," uzskata Vējonis.

Kā ziņots, VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone finanšu ministrei Danai Reizniecei-Ozolai (ZZS) iesniegusi Finanšu policijas un VID atbildīgo amatpersonu novērtējumu un priekšlikumus, kā atbrīvot no darba dienestā darbiniekus, pār kuriem krīt šaubu ēna un ir aizdomas par negodprātīgu rīcību.

Savukārt Iekšējās drošības birojs aizturējis Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes priekšnieka vietnieku Arvilu Feierābendu un pārvaldes inspektoru Ilmāru Plētienu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!