Foto: AFP/Scanpix
Trīs kurdu sieviešu slepkavības, kas pagājušajā nedēļā notika Parīzē, nevar atstāt nesodītas, uzskata Eiropas Parlamenta priekšsēdētājs Martins Šulcs.

Šulcs arī izteicis EP līdzjūtību nogalināto kurdu sieviešu tuviniekiem, no kuriem daži bija klāt arī EP plenārsēdē, kā arī atbalstījis Francijas varas iestāžu apņemšanos saukt vainīgos pie atbildības.

Tā kā ES augstā pārstāve ārlietās Ketrīna Aštone nevar piedalīties trešdien plānotajā plenārsēdē, daudzi deputāti prasīja darba kārtības izmaiņas, lai jau otrdien ar Aštoni apspriestu stāvokli Sīrijā, Kosovā un īpaši Mali, kur bojā gājuši ES iedzīvotāji un dalībvalstis uzsākušas militāru iejaukšanos.

Jau vēstīts, ka Parīzes Kurdu institūta ēkā pagājušajā nedēļā tika atrastas trīs kurdu sievietes, kas nogalinātas ar šāvienu galvā.

Viena no sievietēm bija 32 gadus veca institūta informācijas centra darbiniece. Abas pārējās sievietes bija kurdu aktīvistes, kas nestrādāja Kurdu institūtā.

Viena no nogalinātajām bija Turcijas kurdu separātistu kaujinieku organizācijas "Kurdistānas strādnieku partija" (PKK) biedre-dibinātāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!