Foto: DELFI

Otrdien, 19. martā, savus deputātu kandidātu sarakstus Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) iesniedza vēl divas partijas - "Atmoda" un "Latvijas Krievu savienība", portāls "Delfi" uzzināja CVK.

Abos kandidātu sarakstos pieteikts maksimāli iespējamais kandidātu skaits – 16 kandidātu jeb divas reizes vairāk nekā no Latvijas Eiropas Parlamentā ievēlamais deputātu skaits. Tādējādi Eiropas Parlamenta vēlēšanām līdz šodienai pieteikti jau desmit deputātu kandidātu saraksti un 151 deputātu kandidāts.

Deputātu kandidātu sarakstu iesniegšana EP vēlēšanām turpināsies līdz ceturtdienai, 21. martam.

Ar visiem vēlēšanām iesniegtajiem kandidātu sarakstiem, priekšvēlēšanu programmām, ziņām par kandidātiem un statistiku iespējams iepazīties CVK Eiropas Parlamenta vēlēšanu vietnē. No 20. maija ar kandidātu sarakstiem, priekšvēlēšanu programmām un ziņām par kandidātiem vēlētāji varēs iepazīties arī vēlēšanu iecirkņos.

Kā norāda CVK, iesniegt kandidātu sarakstus EP vēlēšanām drīkst likumā noteiktā kārtībā reģistrētas partijas un partiju apvienības, kurās ir ne mazāk kā 500 biedru. Tiesības kandidēt Eiropas Parlamenta vēlēšanās ir Latvijas un citu ES dalībvalstu pilsoņiem, kuri uzturas Latvijā, ir reģistrēti Latvijas vēlētāju reģistrā un kuriem nav liegts kandidēt dalībvalstī, kuras pilsoņi viņi ir. Deputātu kandidātam vēlēšanu dienā jābūt vismaz 21 gadu vecam.

Līdz otrdienai kandidātu sarakstu iesniegšanu pieteikušas arī tādas partijas kā "Latviešu Nacionālisti", "Latvijas Reģionu apvienība", "LSDSP" un "Jaunā konservatīvā partija".

CVK atgādina, ka 2014. gada EP vēlēšanās piedalījās 14 partijas un partiju apvienības, vēlēšanām tika reģistrēti 170 deputātu kandidātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!