Foto: LETA
Otrdien Centrālajā vēlēšanu komisijā (CVK) kandidātu sarakstus iesniedza arī Latvijas Sociālistiskā partija un partija "Par prezidentālu republiku", informēja CVK Informācijas nodaļas vadītāja Kristīne Bērziņa.

No LSP saraksta startēs pašreizējais EP deputāts Alfrēds Rubiks, Valsts ieņēmumu dienesta Nodokļu pārvaldes galvenā nodokļu inspektore Jeļena Jakovļeva, Latvijas Nākotnes institūta valdes priekšsēdētājs un eiroskeptiķis Normunds Grostiņš un uzņēmuma "Euro Energy Biogāze Latvija" uzņēmuma kontroliere Tatjana Apanasova. Tāpat vēlēšanās kandidēs LSP Ludzas nodaļas sekretārs Fridijs Bokišs un Rubika palīgs lauksaimniecības jautājumos Udo Pērsis.

Partija priekšvēlēšanu programmā norāda, ka tās pozīcija Eiropas Savienības (ES) jautājumos vienmēr ir bijusi un būs pragmatiska. 2003.gadā LSP iebilda pret sliktajiem dalības noteikumiem ES un aicināja referendumā tos noraidīt. Pēc tam Latvija uz Briseli aizveda vairāk neatkarības, nekā Brisele to prasīja. "Tā kā Latvija ir ES dalībvalsts, mums ir jāpiedalās problēmu risināšanā, vienmēr stingri aizstāvot Latvijas iedzīvotāju intereses. Mēs nešķirojam cilvēkus pēc tautības, valodas, reliģiskās pārliecības, pilsonības un citām atšķirībām," norāda LSP.

Stingri aizstāvot valsts intereses, Latvijai jāprot labāk izmantot ES iespējas, piemēram, cīnoties pret nabadzību un sociālo atstumtību, pauž politiskais spēks.

No partijas "Par prezidentālu republiku" uz EP kandidēs SIA "Hotel Apartment Rigaapartment" strādnieks Augusts Kūravs, SIA "Sauna PRO" veikala vadītājs Margots Rotbergs, AS "Komunālprojekts" izpilddirektore Margarita Visocka, SIA "REMAR birojs" valdes locekle Marija Rubcova, juriskonsulta kvalifikāciju un ekonomista izglītību ieguvušais bezdarbnieks Andris Liepiņš, Inga Škutāne, kurai ir privātprakse juridiskos un grāmatvedības jautājumos, kā arī zvērināta advokāte Natālija Vecgaile.

Partijas programma ir tuva Eiropas Konservatīvo un Reformistu grupas Prāgas deklarācijas pamatprincipiem. Savu vietu PPR Eiropas Parlamenta darbā paredz tieši šajā grupā. Mūsu galvenais mērķis ir sasniegt un nodrošināt Latvijas valsts un tautas labklājību ES turīgāko valstu līmenī, teikts politiskā spēka priekšvēlēšanu programmā.

Politiskā situācija pasaulē šodien kā galveno liek realizēt Eiropas, tostarp Latvijas, drošības jautājumu. Reakcijai uz jauno demokrātiju apdraudējumu jābūt nekavējošai un asai. Situācija prasa ātru un efektīvu drošības organizāciju EDSO, NATO, ANO rīcību un sadarbību, izveidojot "Pasaules drošības štābu" lēmumu pieņemšanai un rīcības koordinēšanai Eiropas kolektīvās drošības nodrošināšanai, akcentē "Par prezidentālu republiku" biedri.

Kandidātu sarakstu iesniegšana EP vēlēšanām sākās 5.martā un noslēgsies 20.martā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!