Foto: LETA

Latvijas vēlētāju aktivitāte sestdien gaidāmajās Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās būs aptuveni 52,5%, bet lielākās izredzes saņemt visvairāk balsu ir partijai "Saskaņa", prognozē "Triobet" bukmeikeri.

Sociāldemokrātiskās partijas "Saskaņa" uzvarai "Triobet" bukmeikeri ir piešķīruši koeficientu 1,35, jo aizvadītajos gados tā kļuvusi viena no vispopulārākajām. Par spīti tam, ka sabiedrības atbalsts pēc notikumiem Ukrainā tai ir nedaudz krities, "Saskaņa" saglabā līdera pozīcijas Latvijā, norādīts kompānijas paziņojumā.

Kā otru iespējamāko balsu pārsvara ieguvēju "Triobet" izvirza partiju „Vienotība", taču tā atpaliks no pirmā pretendenta. "Triobet" "Vienotībai" piešķir vien 25% iespējamību jeb koeficientu 3,5, kas nozīmē, ka tad, ja „Vienotība" iegūtu balsu pārākumu, bukmeikeri ir gatavi atmaksāt uzliktās likmes 3,5 reizes.

Pēc bukmeikeru domām šī partija saglabā savu pozīciju kā otra populārākā Latvijas partija. Lai gan partijas "Vienotība" atbalstītāju skaits ir audzis Valda Dombrovska lieliskās reputācijas ietekmē, tas nebūs pietiekami, lai pārspētu līdzšinējos līderus.

Partijas Zaļo un Zemnieku savienība (ZZS) pārākuma iespējamībai EP vēlēšanās "Triobet" piešķir 12%, jeb koeficientu 7. Lai gan šīs partijas uzvara nav gaidāma, tieši ZZS šogad izvērsusi visnopietnāko reklāmas kampaņu. Tādējādi tā varētu sarūpēt pārsteigumu, piesaistot to vēlētāju balsis, kuri nav izlēmuši par ko balsot, apsver "Triobet" bukmeikeri.

"Triobet" savu prognožu četrinieku noslēdz ar Nacionālo apvienību "Visu Latvijai" - „Tēvzemei un Brīvībai/LNNK", piešķirot tai koeficientu 80, jeb 1% iespējamību uzvarai.

Lai arī var uzskatīt, ka šis politiskais spēks saglabā sev lojāli nacionāli noskaņotu vēlētāju skaitu aptuveni 10% līmenī no kopējā vēlētāju skaita, tomēr ar to nepietiks balsu pārsvaram EP vēlēšanās, prognozē bukmeikeri.

EP vēlēšanas gaidāmas 24.maijā.

"Triobet" ir viens no vadošajiem spēļu un izklaides portāliem Baltijas valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!