Foto: F64
Maijā paredzētajās Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās Latvijā valsts pilsoņi vislielāko atbalstu sola partijām "Saskaņas centrs" (SC) un "Vienotība" (V), liecina "Latvijas faktu" aptaujas dati.

Kopumā paredzētajās vēlēšanās plāno piedalīties 59,1% valsts pilsonis. 22% no visiem aptaujātajiem iedzīvotājiem ir gatavi vēlēt par SC, savukārt 18 % atdotu savu balsi par "Vienotību". Aptaujas dati liecina, ka vēl 5% barjeru spētu pārvarēt tikai viena partija – par Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) balsotu 14,6% aptaujāto.

Par Nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) balsotu 4,9% pilsoņu, bet par Eināra Repšes jaunizveidoto partiju "Latvijas attīstībai" savas balsis būtu gatavi atdot 1,5 % no aptaujātajiem pilsoņiem. 25,8 % vēl nav izlēmuši par kuru partiju vēlēšanās balsotu.

Savukārt no politiķiem vislielākās pilsoņu simpātijas ieguvuši "Vienotības" kandidāti. Vislielāko atbalstu respondenti sola Valdim Dombrovskim 23,9%, Sandrai Kalnietei 18,6 % un Artim Pabrikam 14,2%. Savukārt par VL-TB/LNNK kandidātu Robertu Zīli balsotu 9,4% iedzīvotāju.

Par SC kandidātu Andreju Mamikinu balsotu 8,8%. Tālāk ievērojamākās simpātijas izpelnījušies ZZS kandidāti – par Kārli Sežantu balsotu 6,6%, Andri Bērziņu 6,3%, bet par Ivetu Griguli - 6,8%, liecina "Latvijas faktu" aptaujas dati.

Aptaujā, kas notika iedzīvotāju dzīves vietās no 14. līdz 24.martam, viedoklis vaicāts 853 Latvijas pilsoņiem vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

Latvijā EP vēlēšanas gaidāmas 22.maijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!