Foto: LETA
Pēc aptuveni 90% balsu saskaitīšanas Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās līderi joprojām ir "Jaunā Vienotība" (JV), "Saskaņa" un nacionālā apvienība Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNK), liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

Par JV nobalsoja aptuveni 26% vēlētāju, par "Saskaņu" - 18% vēlētāju, par nacionālo apvienību "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK - aptuveni 16,2%. Apvienību "Attīstībai/Par!" atbalstīja ap 12,2% vēlētāju.

Par partiju "Latvijas Krievu savienība" nobalsoja 6,5% vēlētāju, par Zaļo un zemnieku savienību - ap 5,4%. Savukārt Latvijas Reģionu apvienību atbalstīja 4,9% vēlētāju, bet Jauno konservatīvo partiju - 4,3%.

Pašreizējie vēlēšanu rezultāti liecina, ka EP varētu iekļūt vairāku sarakstu līderi - Valdis Dombrovskis (JV), Nils Ušakovs (S), Roberts Zīle (VL-TB/LNNK), Ivars Ijabs (AP) un Tatjana Ždanoka. Pa diviem mandātiem varētu iegūt JV un "Saskaņa", kur ar otrajiem numuriem attiecīgi startēja Sandra Kalniete un Andris Ameriks. Savukārt tas, vai VL-TB/LNNK arī iegūs divus mandātus, lielā mērā būs atkarīgs no šī politiskā spēka un ZZS galīgajiem rezultātiem.

Kā ziņots, sestdien Latvijā notika EP vēlēšanas, un plkst.20 vēlēšanu iecirkņi tika slēgti. Vēlēšanu rezultāti gan tiks paziņoti naktī uz pirmdienu, kad vēlēšanas noslēgsies visās ES valstīs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!