Foto: LETA
Salīdzinot ar iepriekšējo gadu datiem, jūnijā saslimstība ar salmonelozi pieaugusi par 70%, intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" atzina Latvijas Infektoloģijas centra epidemiologs Jurijs Perevoščikovs.

Viņš atzina, ka speciālistus uztrauc salmonelozes izplatība, kas šogad, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, pieauga par 30%, bet jūnijā saslimšanas gadījumu skaits bija pat par 70% lielāks nekā vidēji citos gados.

LIC speciālists skaidroja, ka viens no slimības izplatības iemesliem ir neparasti karstais laiks, jo temperatūras paaugstināšanās veicina baktēriju, arī salmonellu vairošanos, tāpat slimības izplatību veicina higiēnas normu neievērošana, pārtikas nedroša uzglabāšana vai nepareiza pārtikas pagatavošana.

Perevoščikovs uzsvēra, ka cīņai ar salmonelozi ir jāpērk droša pārtika, tā jāuzglabā ledusskapī un jāievēro higiēnas normas.

Jau ziņots, ka 2011. gada nepilnos piecos mēnešos ar salmonelozi saslima 303 cilvēki, kas ir par 14% vairāk salīdzinājumā ar 2010.gada to pašu periodu, liecina LIC dati. Latvijā 2010.gadā ar salmonelozi saslima 951 cilvēks un vēl 78 bija atklāta salmonellu nēsāšana. Salīdzinājumā ar pēdējo 5 gadu vidējo gadījumu skaitu vērojams pieaugums par 15%, bet salīdzinot ar 2009.gadu par 17%,

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!