Foto: Kadrs no video
Ceturtdien Rīgā turpinās starptautiska konference "Passworld 2016 Latvija", kurā eksperti diskutē par imigrantu integrāciju, problēmām un aizspriedumiem sabiedrībā. Pasākumu no pulksten 12 iespējams vērot tiešraidē portālā "Delfi".

Latviešu valodas aģentūras pārstāve Ērika Pičukāne uzstāsies ar prezentāciju par to, kāpēc patvēruma meklētāji mācās latviešu valodu, ja nezina, vai paliks Latvijā, bet Saeimas deputāts, Arābu kultūras centra vadītājs Hosams Abu Meri (V) stāstīs par Eiropā dzīvojošo arābu izaicinājumiem.

Ar pieredzes stāstu, kā Latvijā jūtas patvēruma meklētājs, dalīsies Robels Tāgess no Eritrejas.

Tāpat konferencē uzstāsies Lietuvas pārstāvis Vladimirs Gražulis, kas stāstīs par multikulturālismu migrācijas apstākļos, Irina Oleinitsa no Igaunijas informēs par mentoru darbību, savukārt Juhans Saharovs un un Kristīna Avdonina runās par atbalsta personu pakalpojumiem bēgļiem.

Kā iepriekš norādīja projekta vadītāja Astra Ozola, konferencē būs iespēja uzzināt imigrantu uzņemšanā pieredzējušu valstu pārstāvju viedokli par bēgļu un citu imigrantu integrāciju un ar to saistītām problēmām, kā arī labākos risinājumus.

Jau vēstīts, ka Latvija ES pārvietošanas programmā līdz šim uzņēmusi 94 personas. No tām statuss ir piešķirts 37 personām – bēgļa statusu ir ieguvušas piecas personas un alternatīvo statusu – 32 personas. Bēgļa statusu piešķir bez noteikta termiņa, bet alternatīvo – uz gadu.

Kopumā valdība apņēmusies divu gadu laikā uz Latviju pārvietot 531 patvēruma meklētāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!