Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Eiropas Savienības (ES) Vispārējo lietu padomes sanāksmēs laikā Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V) aicināja ES atbilstoši reaģēt uz "Facebook" datu skandālu, portālu "Delfi" informēja ĀM pārstāvji.

Ziņots, ka sociālā tīkla "Facebook" vadība ir apturējusi datu analīzes firmas "Cambridge Analytica" kontu pēc ziņām, ka šī firma, kuru bija nolīgusi Donalda Trampa prezidenta vēlēšanu kampaņa, ir izmantojusi miljoniem ASV vēlētāju "Facebook" profilu informāciju bez viņu atļaujas.

"ES ir jāreaģē uz "Facebook" datu skandālu un jāstrādā pie stingra Eiropas regulējuma, lai ar sociālo tīklu palīdzību nevarētu manipulēt ar cilvēkiem. Atbilstošs regulējums nepieciešams arī jautājumā par sociālajos tīklos īstenotajām politiskajām kampaņām, kas kļūst aizvien populārākas," uzsvēra ministrs.

Tāpat otrdien Eiropas Parlamenta (EP) prezidents Antonio Tajani paziņoja, ka EP ir oficiāli uzaicinājis "Facebook" īpašnieku Marku Zakerbergu uz Strasbūru, lai tas EP deputātiem sniegtu pārliecinošu skaidrojumu par to, ka ES pilsoņu dati ir aizsargāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!