Foto: LETA

Eiropas Savienībai (ES) ir jāveicina ātrāka lēmuma pieņemšana par bezvīzu režīmu Gruzijai un Ukrainai, pirmdien, piedaloties ES Ārlietu padomes sanāksmē, pauda ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

Kā portālu "Delfi" informēja Ārlietu ministrijā, sanāksmē notika diskusija par aktuālo situāciju un procesiem Austrumu partnerības politikas ieviešanā un Rīgas samita lēmumu īstenošanā, jo 23. maijā Briselē notiks Austrumu partnerības ministru sanāksme, kurā ES vēlas fokusēties uz Austrumu partnerības daudzpusējās sadarbības dimensiju.

Rinkēvičs pozitīvi novērtēja Rīgas samita lēmumu īstenošanas gaitu, jo ir sasniegts progress visās Rīgas samita deklarācijā izvirzītajās prioritārajās jomās. Tādēļ gatavojoties nākamajam samitam, kas paredzēts 2017. gadā, jāturpina konsekventa Rīgas samita lēmumu īstenošana.

Ārlietu ministrs pauda Latvijas pozīciju, ka mobilitātes jomā ir atbalstāma iespējami ātra lēmumu pieņemšana par bezvīzu režīma noteikšanu Gruzijai un Ukrainai, virzoties uz priekšu ar katru valsti saskaņā ar jau apliecināto ES gatavību.

Ministrs pauda nostāju, ka ir jāturpina ES sniegtais atbalsts ES-Gruzijas, ES-Moldovas un ES-Ukrainas Asociācijas līgumu ieviešanai, vienlaikus aicinot partnervalstis nodrošināt tālāku reformu procesa īstenošanu.

Tāpat Rinkēvičs izteica atbalstu ES un partneru kopēju projektu veidošanai Austrumu partnerības reģionā, jo īpaši transporta un enerģētikas jomās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!