Eiropas Savienība trešdien pieņēma plānu iestāšanās sarunām ar Latviju un pārējām otrās grupas kandidātvalstīm. Sarunas ar šīm valstīm sāksies 28.martā.
15 ES dalībvalstu vēstnieki Briselē apstiprināja Eiropas Komisijas ieteikumu, ka Latvija, Lietuva, Slovākija un Malta var sākt sarunas par astoņām no 31 sadaļas, Bulgārija - par sešām, bet Rumānija - par piecām sadaļām.

Visas sešas valstis sāks sarunas par mazo vidējo uzņēmējdarbību, zinātni un pētījumiem, izglītību un apmācību, ārējām attiecībām un kopīgo ārējo un drošības politiku.

Latvija, Lietuva un Slovākija sāks sarunas arī par konkurenci, kultūru un statistiku, Bulgārija - par kultūras un audiovizuālo politiku, bet Malta papildu visām otrās grupas kopīgajām jomām varēs rīkot sarunas arī par rūpniecību, telekomunikācijām un kultūru.

Pēc ES ieceres, ja otrās grupas kandidātvalstīm būs pietiekami labs progress, tām tiks dota iespēja sarunās panākt pirmās grupas kandidātvalstis Igauniju, Poliju, Čehiju, Ungāriju, Slovēniju un Kipru, kuras sarunas sāka jau 1998.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!