Foto: LETA

Latvijas plāns pievienoties eiro zonai apliecina, ka ticība eiro nākotnei nav zudusi, piektdienas vakarā pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Valdi Dombrovski žurnālistiem atzina Eiropas Savienības (ES) Padomes prezidents Hermans van Rompejs.

Viņš pateicās Latvijas valdībai un valstij kopumā par vēlmi pievienoties eiro 2014.gada 1.janvārī, atzīstot, ka tas ir ļoti tālredzīgs plāns un arī drosmīgs solis. "Es esmu pārliecināts, ka eiro spēs pārdzīvot šo krīzi. Latvijas izteiktā vēlme pievienoties eizo zonai pierāda to, ka nav zudusi ticība eiro nākotnei, un tā ir ļoti laba zīme," atzina van Rompejs.

ES prezidents norādīja, ka kopš viņa pēdējās vizītes Latvijā eiro zonas stiprināšanai ir daudz kas paveikts gan ES dalībvalstu, gan Eiropas līmenī. Tagad šie pūliņi arī sāk nest augļus. Vienlaikus joprojām vairākās ES valstīs izaugsme nav atjaunojusies, un arī bezdarba rādītāji turpina pieaugt, tādēļ, pēc van Rompeja teiktā, ir svarīgi stiprināt ticību eiro zonai un īstenot izaugsmes programmu.

Viņš atzīmēja, ka Latvija ar ES palīdzību īstenojusi ļoti plašas reformas un apjomīgus budžeta konsolidācijas pasākumus. "Šobrīd Latvija beidzot var plūkt ekonomiskās atkopšanas augļus," norādīja ES prezidents, piebilstot, ka tas ir panākts, nesaraujot saites ar Eiropu, līdz ar to Latvijas pieredze var kalpot par labu iedvesmu arī citām ES dalībvalstīm.

Jau vēstīts, ka Latvija plāno pievienoties eiro zonai 2014.gada 1.janvārī

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!