Foto: LETA

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija trešdien nolēma neizskatīt kāda iedzīvotāja iesniegumu par komisijas vadītāja Vitālija Orlova (S) iespējamiem ētikas pārkāpumiem, portāls "Delfi" uzzināja komisijas sēdē.

Iesniegumu iesniedzis Jurģis Marašinskis, kurš aicina Saeimas prezidiju izvērtēt Orlova atbilstību Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas vadītāja amatam.

Pēc Marašinska teiktā, Orlovs, vadot komisiju, neievēro ētikas pamatprincipus un velta personīgi aizskarošas un nepamatotas piezīmes deputātu virzienā, konkrēti deputāta Artusa Kaimiņa (LRA) virzienā. Tāpat Orlovs nepildot tiešos darba pienākumus un sēdi pārtrauca  ar personīgu piedāvājumu uzsākt intelektuālu prāta spēju sacensību ar Kaimiņu, klāstīts iesniegumā.

Jāatgādina, ka asāku vārdu apmaiņa starp Orlovu un Kaimiņu izcēlās Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēdē, kurā tika vērtēti Kaimiņa izteikumi par Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) direktora vietnieci neatliekamās medicīnas palīdzības jautājumos Renāti Pupeli.

Sēdes laikā Orlovs vairākkārt pārtrauca Kaimiņu, un viņu savstarpējā komunikācija bija asa. Kādā brīdī Orlovs pat piedāvāja Kaimiņam salīdzināt IQ līmeņus.

Marašinskis arī apšauba Orlova spējas izteikties valsts valodā.

"Šāda vadīšanas maniere ir neprofesionāla, un kavē komisijas pilnvērtīgu darbu," viņš uzsver.

Deputāts Gunārs Kūtris (NSL) uzsvēra, ka Orlovam komisijas sēdes jāvada tā, lai nerastos haoss un provokācijas. Vienlaikus ētikas pārkāpumus deputāti nesaskatīja un nolēma lietu neierosināt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!