Foto: DELFI

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija trešdien nolēma ierosināt lietu saistībā ar parlamentārieša Nikolaja Kabanova (SC) iespējamo ierašanos Saeimā alkohola reibumā, portāls "Delfi" uzzināja Saeimā.

Paredzēts, ka Kabanovu nākamnedēļ aicinās uz komisijas sēdi, lai viņš pats izklāstītu, vai Parlamentu apmeklējis alkohola reibumā.

Kabanovs gan žurnālistiem teica, ka "nav jau pirmā reize un man vienalga" par to, ka viņa rīcību vērtēs Saeimas Ētikas komisijā. Turklāt viņš nākamnedēļ šīs sēdes laikā nebūšot Latvijā, tāpēc uz šo sēdi nenākšot.

Jau vēstīts, ka pagājušajā nedēļā vairāki Valstiskās audzināšanas apakškomisijā deputāti izteica aizdomas, ka viņu kolēģis Kabanovs uz sēdi varētu būt ieradies iereibis. ebildumus par to izteica vairāki Saeimas deputāti, tostarp Inita Bišofa (RP) vērsās Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā, lai tā izvērtētu šo apstākli.

Neilgi pēc tam SC frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs solīja, ka šādi gadījumi vairs neatkārtošoties.

Saeimas deputātu Ētikas kodeksā teikts, ka deputāts ir morāli atbildīgs par savu rīcību un sabiedriskās vietās neuzturas alkohola vai psihoaktīvo vielu reibumā.

2003.gadā medijos parādījās informācija par deputāta Kabanova necienīgo uzvedību toreizējās Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas inaugurācijas ballē, proti, viņš slaucījis sviedrus prezidentes standarta stūrī. Deputāts Saeimas Mandātu un iesniegumu komisijas sēdē paskaidroja, ka mediju interpretācija neatbilstot patiesībai, un nodēvēja to par "avīžu pīli". Deputāts toreiz uzsvēra, ka viņa uzvedība ballē ir pārprasta, jo viņš patriotisku jūtu vadīts esot skūpstījis karogu, nevis slaucījis tajā sviedrus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!