Foto: LETA
Šobrīd valsts institūcijas vērtē, vai ir notikusi vienošanās starp būvniekiem, kā dēļ varētu būt paaugstinātas Latvijas paviljona būvniecības izmaksas starptautiskajā izstādē "World Expo 2015", trešdien intervijā LNT noradīja premjere Laimdota Straujuma (V).

Ekonomikas ministrija (EM) jau esot sniegusi nepieciešamo informāciju Konkurences padomei, apliecināja premjere.

Jau vēstīts, ka ņemot vērā to, ka piedāvātās paviljona būvniecības izmaksas vairākkārt pārsniedz plānoto, valdība nolēma to nebūvēt un piedalīties starptautiskajā izstādē "Expo Milano 2015" citādāk.

Ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) klāstīja, ka ministrija meklējusi risinājumus, kā vienkāršot projektu, piemēram, pēc izstādes to nevedot uz Latviju. Tādējādi sākotnējais piedāvājums "nokaulēts" un Šveices uzņēmums "Adunic AG", kas "Expo" teritorijā pašlaik jau būvē Vācijas un Austrijas paviljonus, bijis gatavs paviljonu uzbūvēt par aptuveni 2,99 miljoniem eiro.

Ziņots, ka Ekonomikas ministrijā (EM) sākta dienesta pārbaude par projekta iepirkumu kavēšanu.

Saskaņā ar EM ziņojumu Latvijai izstādē ir atvēlēts 1147 kvadrātmetru apbūves gabals, kurā paviljons aizņemtu 600 kvadrātmetru.

No 2014.gada septembra līdz decembrim EM veikusi divas būvniecības iepirkumu procedūras, kas beigušās bez rezultāta. Konkursā SIA "RBSSkals Būvvadība" iesniedza piedāvājumu ar līguma cenu 6,03 miljonu eiro apmērā bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), bet "Paolo Beltrami S.p.A." (apakšuzņēmums SIA "Baumeister") - 6,22 miljonu eiro apmērā bez PVN.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!