Jaunās Liepājas Svētā Meinarda Romas katoļu baznīcas pamatakmens svinīgi tiks ielikts 16.novembrī Lauku un Ganību ielu krustojumā. Topošā baznīca iepriekš izstādē Expo Hannoverē kalpojusi par Svētā Krēsla paviljonu.
Baznīca uzcelta par Vācijas katoļu baznīcas labdarības organizācijas "Renovabis" līdzekļiem kā dāvinājums Pāvestam Jānim Pāvilam II, savukārt Romas katoļu baznīca šo celtni dāvina Liepājas diecēzei.

Svinīgajā akmens ielikšanas pasākumā piedalīsies Romas katoļu baznīcas Liepājas diecēzes bīskaps Ārvaldis Andrejs Brumanis, koadjutorbīskaps Vilhelms Lapelis, Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks un "U.Pīlēna biroja" prezidents Uldis Pīlēns.

Projektēšanas darbus Latvijā veic SIA "AKA", demontāžas darbu koordināciju, transportēšanu uz Latviju un būvdarbus veic "U. Pīlēna biroja" būvuzņēmums "Nams".

Baznīcas celtniecības darbus paredzēts beigt 2001.gada 15.jūnijā. Tā būs pirmā baznīca Liepājā, kas celta modernās arhitektūras stilā, izmantojot koka konstrukcijas un stikla fasādes, kas simbolizēs baznīcas atvērtību sabiedrībai. Baznīcā atradīsies arī sieviešu klosteris un bērnu un jauniešu centrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!