Foto: DELFI
Februārī Rīgas pašvaldība konstatējusi 209 pārkāpumus, kas saistās ar nenotīrītu sniegu un ledu no personu īpašumā esošo vai apsaimniekoto māju jumtiem un īpašumam piegulošajām ietvēm, portāls "Delfi" uzzināja Rīgas domē.

Laika posmā no 1. februāra līdz 3. februārim Administratīvā inspekcija izrakstījusi 58 apskates protokolus – 43 par nenotīrītiem gājēju celiņiem un ietvēm, septiņus par nenotīrītiem jumtiem, sešus par piebraucamo celiņu netīrīšanu, bet vēl divus par pašvaldības valdījumā esošo ielu un sabiedriskā transporta pieturvietu neatbilstošu uzturēšanu.

Savukārt pašvaldības policijā laika posmā no 1. februāra līdz 7. februārim kopumā uzsākts 151 administratīvais pārkāpumu process saistībā ar nenotīrītu sniegu. No tiem 108 par nenotīrītām ietvēm, 39 par nenotīrītiem jumtiem, balkoniem un lodžijām, bet četri par citiem ar sniega nenotīrīšanu saistītiem pārkāpumiem.

Savukārt janvārī kopumā pašvaldība konstatējusi 691 pārkāpumu.

Pašvaldība aicina iedzīvotājus šajā laikā būt īpaši uzmanīgiem, pārvietojoties gar ēkām. Arī autovadītājiem pirms spēkrata novietošanas ieteicams pavērst skatu uz blakus esošā nama jumtu.

Tāpat Rīgas domē atgādina, ka par savlaicīgu ietvju un ēku jumtu neattīrīšanu no sniega un apledojuma Rīgas domes saistošie noteikumi paredz administratīvos sodus. Maksimālais sods fiziskām personām var sasniegt 350 eiro, bet juridiskām personām – 1400 eiro.

Par nenotīrītām ietvēm vai jumtiem iedzīvotāji aicināti ziņot pašvaldībai: Administratīvajai inspekcijai – 67013558; 67026626 vai rdai@riga.lv (darba laikā), kā arī Rīgas Pašvaldības policijai – 110 vai izmantojot mobilo lietotni.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!