Foto: LETA
Pēc gandrīz 40 gadu ilga dienesta Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis pieņēmis lēmumu atstāt dienestu ar šā gada 10. februāri. Par to viņš informējis arī iekšlietu ministru Sandi Ģirģenu (KPV LV), portālam "Delfi" pavēstīja policijas preses pārstāve Simona Grāvīte.

No Ķuža teiktā izriet, ka atstāt darbu dienestā policijā viņš nolēmis jau pērnā gada izskaņā. "Katra gada nogalē es izvērtēju padarīto, to, kas izdarīts un pārdomāju nākamajā gadā veicamos darbus. Pērnā gada nogalē es pēc gandrīz 40 gadu dienesta pieņēmu lēmumu atstāt dienestu," paskaidrojis Ķuzis.

"Valsts policijas priekšnieka amatā esmu bijis policijai ļoti grūtā laikā, kas pilns izaicinājumu, un ar pilnu atbildību varu teikt – gan es, gan policija ar saviem sarežģītajiem uzdevumiem esam tikuši galā un tas ir bijis manas komandas un katra policista godprātīgi paveikts darbs," uzskata Valsts policijas priekšnieks.

"Pēdējos gados esam paveikuši milzīgu darbu pie policijas nākotnes veidošanas un mana pārliecība – jaunā policija ir jāveido jaunajam policijas priekšniekam. Un arī manā dzīvē ir pienācis laiks aizvērt šo, man ļoti nozīmīgo lapaspusi, lai varētu atvērt jaunu," norāda Ķuzis.

Ķuzis amata pienākumus beigs pildīt no 10. februāra.

Iekšlietu ministrs Ģirģens savā "Twitter" kontā norādījis, ka vēlas mainīt Valsts policijas lomu sabiedrībā - uzlabot policijas reputāciju, prestižu, un atjaunot sabiedrības uzticēšanos tai, kā arī uzlabot darba vidi darbiniekiem. "Izsaku pateicību Intam Ķuzim par ieguldījumu un darbu Valsts policijā, un novēlu panākumus turpmākajā ceļā," tā Ģirģens.

Ģenerālis Ķuzis Valsts policijas priekšnieka amatu ieņem no 2011. gada 2. augusta. 2016. gada vasarā valdība pagarināja Ķuža amata termiņu uz pieciem gadiem. Līdz ar to viņam pilnvaras beigtos 2021. gada augustā.

Karjeras laikā darbojies Tukuma rajona Policijas pārvaldē, bijis Rīgas Galvenās policijas pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes priekšnieks, kā arī ieņēmis Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieka amatu.

Jau ziņots, ka pērnā gada decembrī pēc 26 gadiem Valsts policijā dienestu pārtrauca Valsts policijas Galvenās Kārtības policijas pārvaldes priekšnieks, Valsts policijas priekšnieka vietnieks ģenerālis Artis Velšs. Viņš darbu policijā atstāja veselības problēmu dēļ.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!