Foto: F64
Februārī Latvijas iedzīvotāji bija ļoti kritiski noskaņoti pret iespējām atrast labu darbu, atklāj jaunākā "DNB Latvijas barometra" aptauja.

Februārī, salīdzinot ar 2014.gada janvāri, vērtējums par iespēju atrast labu darbu nav mainījies - gan janvārī, gan februārī iespējas atrast labu darbu kā sliktas vērtēja 69%.

Februārī 33% aptaujāto iespējas Latvijā atrast labu darbu vērtēja kā ļoti sliktas, 36% - drīzāk sliktas, 22% - viduvējas, 4% - drīzāk labas. Savukārt 5% aptaujāto bija grūti atbildēt uz šo jautājumu.

Salīdzinot ar janvāri, februārī vērtējums par iespēju atrast labu darbu nav mainījies. Darba izredžu vērtējuma indekss janvārī un februārī bija mīnus 49.

"DNB Latvijas barometrs" ir ikmēneša socioloģiskais pētījums, kurā tiek pētītas konkrētā brīža aktuālās norises sabiedrībai nozīmīgās jomās.

Aptaujas dati iegūti pētījumu centra SKDS Latvijas pastāvīgo iedzīvotāju aptaujā laika posmā no 8.februāra līdz 19.februārim. Ar stratificētās nejaušās izlases metodi, veicot tiešās intervijas respondentu dzīves vietās, tika aptaujāti 1002 respondenti vecumā no 18 līdz 74 gadiem visā Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!