Pagājušajā nedēļā Dienvidu tilta būvnieki saņēmuši pirmās metāla konstrukcijas, kas paredzētas tilta laiduma montāžai. Metāla konstrukciju laidums veidos tilta redzamo daļu virs Daugavas, un to montāža atbilstoši darbu grafikam sāksies februārī.
Tilta laiduma metāla konstrukciju apjoms būs 7000 tonnu, un Dienvidu tilta būvniekiem tās tiks piegādātas līdz 2006.gada beigām, informēja a/s "Dienvidu Tilts" valdes loceklis Māris Kvite.

Dienvidu tilta laiduma konstrukciju montāžu, savienojot abus Daugavas krastus, plānots pabeigt 2007.gada pirmajā ceturksnī. Pēc tam uz šo tilta konstrukciju laiduma tiks būvēta braucamā daļa, gājēju ietves, izvietotas margas un veikti visi citi nepieciešamie tilta celtniecības darbi, kuri, kā ziņots jau iepriekš, pilnībā tiks pabeigti 2008.gada vasarā.

Kvite informēja. Ka tilta metāla konstrukcijas piegādā a/s "Voroņežstaļmost", kas ir viena no Krievijas Federācijas lielākajām un atzītākajām specializētajām tiltu metāla konstrukciju ražotnēm. Konstrukciju atbilstību kvalitātes prasībām novērtēja gan Dienvidu tilta pārstāvji, gan Pasūtītāja un tehniskās uzraudzības pārstāvji no Rīgas domes puses, gan arī attiecīgie speciālisti no celtniecības kompānijām, informēja “Dienvidu Tilts” pārstāvji.

Tilta celtniecības ģenerāluzņēmējs ir "Dienvidu tilts", kurā apvienojušās sešas Latvijas celtniecības kompānijas - "Skonto būve", "Latvijas tilti", "BMGS", "Tilts", "Rīgas tilti" un "Viadukts", kuras ir specializējušās tieši tiltu izbūves darbos.

2005.gada decembrī tika pabeigta visu desmit tilta balstu izbūve, ko apliecināja Rīgas domes parakstīts pieņemšanas un nodošanas akts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!