Foto: LETA

Atbildīgo iestāžu lēmums iekļaut "melnajā sarakstā" un no valsts izraidīt trešdien leģionāru piemiņas pasākumu laikā pie Brīvības pieminekļa aizturēto ''Kremļa blogeri'' Greiemu Filipsu saviļņojis arī tviteri, kura lietotāji steiguši notikušo komentēt.

Tā kā "Kremļa blogeris", kurš sevi dēvē par žurnālistu, devies uz Krieviju, vairāki tvitera lietotāji pauduši bažas par to, ka viņš taisnā ceļā metīšoties par notikušo savu versiju klāstīt kaimiņvalsts medijiem.

Savukārt citi noraizējušies par to, ka Filipsam izdevies pievērst sev tik lielu uzmanību un "sacelt vētru pīļu dīķī".

Jau ziņots, ka iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis raidījumā "Rīta panorāma" apstiprināja Filipsa izraidīšanu un iekļaušanu Latvijai nevēlamo personu sarakstā: "Jā, viņš ir iekļauts "melnajā sarakstā" un ap pulksten 5 ceturtdienas rītā izraidīts no valsts. Izraidīšanas laikā Filipss nav pretojies, bet ir filmējis izraidīšanu."

Viņš pauda viedokli, ka policijas rīcība, aizturot Filipsu pie Brīvības pieminekļa, bija pareiza. "Pie Brīvības pieminekļa bija pēdējais posms. Viņš izpaudās arī iepriekš, pirms gājiena sākuma. Policija viņam vairākas reizes izteica lūgumu pārtraukt savas darbības, viņš nepakļāvās un policijai bija likumiskas tiesības viņu aizturēt," sacīja iekšlietu ministrs, piebilstot, ka Filipsam Latvijā aizliegts iebraukt trīs gadus.

Jau ziņots, ka Drošības policija 16. martā vērtēja iespēju iekļaut Filipsu Latvijai nevēlamo personu sarakstā. Arī iekšlietu ministrs Kozlovskis uzreiz pēc leģionāru piemiņas gājiena paziņoja, ka Filipsa atrašanās Latvijā, viņaprāt, nav vēlama. Pirms lēmuma par iekļaušanu "melnajā sarakstā" Kozlovskis vēlējās aprunāties ar Drošības policijas un citu dienestu vadību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!