Lai arī šā gada valsts budžeta izdevumi samazināti, atbildīgās ministrijas sola atrasts finansējumu aptuveni 200 000 latu apmērā, kas saskaņā ar valdības noteikumiem ir jāizmaksā Olimpisko spēļu uzvarētājiem - Mārim Štrombergam, Aināram Kovalam, Viktoram Ščerbatiham, kā arī viņu treneriem un sporta federācijām.
Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) pārstāve Agnese Korbe portālam "Delfi" skaidroja, ka lēmumu par sportistu prēmēšanu vispirms ir jāpieņem Latvijas Nacionālajai sporta padomei. Balstoties uz padomes lēmumiem, IZM virzīs izskatīšanai valdībā priekšlikumus sportistu prēmēšanai.

Lai arī IZM budžetā šogad paredzēti aptuveni 190 000 latu augstu sasniegumu sportā "novērtēšanai", šī nauda iecerēta citu sportistu atbalstam, tādēļ finansējums "olimpiešu" prēmijām būs jārod no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, skaidroja Korbe.

"Mēs ceram, ka mums kopīgi izdosies šo jautājumu atrisināt un sportistiem tiks pateikts paldies," sacīja Korbe.

Finanšu ministrijas Komunikāciju dienestā portālu "Delfi" informēja, ka gadījumā, ja valdība izlemtu prēmēt sportistus no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, tad šāda summa šajā valsts budžeta sadaļā ir pieejama.

Premjera preses sekretārs Edgars Vaikulis portālam "Delfi" atzina, ka līdz šim valdība vienmēr ir atradusi finansējumu sportistu prēmēšanai un tā būs arī šoreiz. Vaikulis atzina, ja līdzekļu valsts budžetā patlaban pietrūktu, tad jautājumu par sportistu prēmēšanu varētu skatīt arī nedaudz vēlāk, piemēram, gada nogalē.

Jau vēstīts, ka BMX riteņbraucējs Māris Štrombergs par izcīnīto zelta medaļu olimpisko spēļu BMX riteņbraukšanas sacensību finālā varētu saņemt 100 000 latu naudas prēmiju, Kovals - 50 000 latu, savukārt Ščerbatihs - 30 000 latu. Saskaņā ar valdības noteikumiem prēmijas pienākas arī treneriem, kas sagatavojuši medaļu saņēmējus, kā arī viņus pārstāvošajām sporta federācijām, taču par konkrētiem apjomiem lemj Sporta padome un vēlāk valdība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!