Foto: LETA

Otrdien, 27. septembrī, finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS) Eiropas Komisijas (EK) rīkotajā konferencē "Uz rezultātu orientēts ES budžets", kas norisinājās Briselē, uzsvēra nepieciešamību atvēlēt finansējumu mūsdienu drošības apdraudējumiem, portālu "Delfi" informēja ministrijas pārstāvji.

Ministre pauda savu viedokli diskusiju panelī par nepieciešamajiem pielāgojumiem Eiropas Savienības (ES) budžetā pašreizējā plānošanas periodā laika posmā no 2014. līdz 2020. gadam un nepieciešamajām iestrādnēm nākamā plānošanas perioda finanšu ietvarā pēc 2020. gada.

Diskusijās Reizniece-Ozola akcentēja nepieciešamību rast līdzsvaru ES budžetā starp finansējumu tradicionālajām nozarēm, kā kohēzijas politika un kopējā lauksaimniecības politika, kā arī paredzēt finansējumu mūsdienu drošības apdraudējumiem, lai sekmētu gan Eiropas iekšējo, gan ārējo drošību.

Tāpat ministre uzsvēra ES reģionu konverģences svarīgo nozīmi kopējā ES attīstībā un stabilitātē, jo, veicinot izaugsmi, konkurētspēju un nodarbinātību dalībvalstīs, tiek stiprināta arī visa ES. Reizniece-Ozola norādīja arī uz ES budžeta nozīmi un augstu pievienoto vērtību investīciju piesaistē.

Diskusijās līdzās ministrei šajā panelī piedalījās arī Zviedrijas finanšu ministre, Eiropas Investīciju bankas prezidents, Eiropas Parlamenta Budžeta komitejas priekšsēdētājs un Augsta līmeņa grupas pašu resursu jautājumos priekšsēdētājs.

Konference notiek jau otro reizi un apvieno ES institūciju un dalībvalstu, kā arī pētniecības organizāciju centienus un diskusijas par to, kā pārdomāti veikt ES līmeņa izdevumus, palielinot atbildību un resursu pārredzamību, lai, ieviešot ES budžetu, tas atbilstu prioritātēm un sasniegtu augstu kopējo pievienoto vērtību, kuru saredz ikviens ES pilsonis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!