Foto: LETA

Finanšu ministre Dana Reizniece-Ozola otrdien, 26. jūlijā, tiksies ar Valsts vides dienesta vadītāju Ingu Koļegovu, kura uzrunāta ieņemt Valsts ieņēmumu dienesta (VID) ģenerāldirektora amatu, pastāstīja ministres padomnieks Arno Pjatkins.

Viņš norādīja, ka Koļegova nav noraidījusi attiecīgo piedāvājumu, tāpēc patlaban ir potenciāls kandidāts uz dienesta vadītāja amatu, ar kuru finanšu ministrei tikties, lai šo jautājumu izrunātu. Otrdien arī varētu būt zināmas tālākās darbības saistībā ar VID ģenerāldirektora meklējumiem.

Jau vēstīts, ka līdzšinējā VID ģenerāldirektore Ināra Pētersone jūnija beigās atstāja amatu.

Tāpat ziņots, ka VID ģenerāldirektora amata konkurss noslēdzās bez rezultātiem. No četriem amata pretendentiem, kas tika virzīti konkursa otrajai kārtai, neviens netika atzīts par piemērotu. Patlaban pretendentus uz VID vadītāja amatu meklē valsts pārvaldē. Līdz šim uzrunātas vairākas amatpersonas, tostarp Valsts vides dienesta vadītāja Koļegova, Valsts kases pārvaldnieks Kaspars Āboliņš un Patērētāju tiesību aizsardzības centra (PTAC) vadītāja Baiba Vītoliņa, taču pēdējie divi atteikušies pretendēt uz attiecīgo amatu.

VID ir finanšu ministra padotībā esoša tiešās pārvaldes iestāde, kas nodrošina nodokļu maksājumu un nodokļu maksātāju uzskaiti, valsts nodokļu, nodevu un citu valsts noteikto obligāto maksājumu iekasēšanu Latvijas teritorijā, kā arī iekasē nodokļus, nodevas un citus obligātos maksājumus Eiropas Savienības budžetam, īsteno muitas politiku un kārto muitas lietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!