Foto: LETA
Finanšu ministrs Andris Vilks (Vienotība) joprojām uzskata Jāni Brazovski par piemērotāko kandidātu Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētāja vietnieka amatam un neplāno meklēt citu pretendentu, kamēr Saeima nebūs pieņēmusi lēmumu, piektdien vēsta laikraksts ”Diena”.

Saeima pēc vairāku deputātu lūguma ceturtdien uz nedēļu atlika lēmuma pieņemšanu par Brazovska apstiprināšanu amatā. No koalīcijas pārstāvjiem viņa kandidatūru neatbalsta Nacionālā apvienība un neatkarīgie deputāti, un viņu viedoklis par Brazovski līdz nākamajai nedēļai nemainīšoties, ziņo ”Diena”.

Brazovska pilnvaras amatā beigsies nākamajā piektdienā. Viņš intervijā portālam "Delfi" uzsvēris, saistībā ar pārskaitījumiem no ”Latvijas Krājbankas” pēc tam, kad to bija pārņēmusi FKTK, viss noticis likumīgi un godīgi.

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vadītājs Jānis Reirs (V) ceturtdien žurnālistiem sacīja, ka Brazovskim līdz nākamajai sēdei, kad varētu balsot par viņa atkārtotu apstiprināšanu amatā, dots laiks, lai tiktos ar frakciju pārstāvjiem un izskaidrotu savu rīcību un naudas pārskaitījumus no "Latvijas Krājbankas" pēc tam, kad tā nonāca FKTK uzraudzībā.

Finanšu ministra pārstāvis Aleksis Jarockis ”Dienai” arī paudis – Vilks būšot gatavs vēlreiz skaidrot savu izvēli par labu Brazovska kandidatūrai, taču ministrs nevar izteikties par ierobežotas pieejamības Latvijas krājbankas maksājumu uzdevumu dokumentiem, kas ir nopludināti atsevišķos medijos, – sniegt paskaidrojumus par tiem var tikai FKTK.

Vilkam esot iespaids, ka atsevišķi politiskie spēki acīmredzot nolūkojuši šim postenim cilvēku no politiskās vides, jo Brazovskis ir stingri turējies pretim politiskajam spiedienam.

Jau vēstīts, ka Saeima ceturtdien atlika balsojumu par Jāņa Brazovska atkārtotu apstiprināšanu Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētāja vietnieka amatā, un lūgs Brazovskim skaidrot pārskaitījumus no ”Latvijas Krājbankas” pēc tam, kad to bija pārņēmusi FKTK.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!