Foto: LETA

Sabiedrībai kā nodokļu maksātājiem ir tiesības zināt, cik saņem skolotāji, jo patlaban ir radies priekšstats, ka pedagogi saņem 420 eiro, piektdien, 5.decembrī, Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja finanšu ministrs Jānis Reirs (V).

"Skolotāju algām viena noteiktā likme ir 420 eiro, bet valsts mēdz maksāt pat līdz 700 eiro par vienu likmi. Mēs gribam redzēt, kur šī nauda, kuru valsts pārskaita, paliek," sacīja ministrs.

Vienlaikus Reirs minēja, ka algu publicēšana jāskata plašākā kontekstā. "Būtu labi, ja visu cilvēku, kas saņem algu no valsts budžeta līdzekļiem, atalgojums tiktu publicēts," sacīja nozares ministrs. Viņš minēja, ka patlaban būtiskākais jautājums ir par publicēšanas procedūru, proti, kur tieši un kādā veidā un formātā algas būtu publicējamas.

Reirs ir pārliecināts, ka ar laiku būtu nepieciešams publicēt visus atalgojuma saņēmējus, kuriem alga tiek maksāta no valsts budžeta. Tāda pēc Reira teiktā ir arī vairāku citu valstu prakse.

Jau ziņots, ka piektdien valdības ārkārtas sēdē plānots lemt par likumprojekta par skolotāju algu publiskošanu tālāko virzību.

Iepriekš Izglītības un zinātnes ministrijas ieceri par skolotāju algu padarīšanu publisku atbalstījušas koalīcijas partijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!