Foto: DELFI
Finanšu ministru Jāni Reiru (JV), dodoties uz Saeimu iesniegt valsts budžetu, asi kritizēja daži iedzīvotāji, kas piedalās protesta akcijā pret plānotajām izmaiņām autoratlīdzību režīmā.

Pirms došanās uz parlamentu Reirs bija atnācis uz Doma laukumu, kur pulcējās protesta akcijas dalībnieki. Pēc īsas sarunas ar medijiem un atsevišķiem kultūras jomas darbiniekiem, ministrs ar budžeta portfeli devās ceļā uz Saeimu.

Reiram ar dažiem citiem Finanšu ministrijas pārstāvjiem ejot uz Saeimu, atsevišķi protesta akcijas dalībnieki no attāluma izsaucās "Atstājiet kultūru mierā", "Kultūra jau tā ir izvarota", "Brauciet uz savu Ameriku un tur pielieniet - atstājiet Latviju mierā, nodevēji" un "Reira kungs, es par jums biju labākās domās".

Tāpat tika norādīts, ka kultūras darbinieki jau tā strādājot "pa kapeikām".

Valsts budžeta iesniegšanas Saeimā procesu pie parlamenta ēkas uzraudzīja vairāki policisti.

Kā ziņots, šorīt pārsimts cilvēki sapulcējās laukumā pie Saeimas ēkas un vēlāk Doma laukumā, lai ar zibakciju "Nesaprašanas siena" protestētu pret plānotajām izmaiņām autoratlīdzību režīmā.

Doma laukumā pasākuma dalībnieki no līdzi atnestajiem ķieģeļiem veidoja sienu, kas simbolizējot politiķu nespēju un nevēlēšanos saprast radošajās profesijās strādājošo cilvēku vajadzības. Siena tapusi ap 30 ķieģeļu garumā un dažādā augstumā no dažiem līdz apmēram desmit ķieģeļiem. Pasākuma dalībnieki arī vienojās dziesmās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!