Foto: DELFI
Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūrai (FENIP) būs jāpastiprina kontrole pār tās darba efektivitāti, informēja Ģenerālprokuratūras preses pārstāve Laura Pakalne, atsaucoties uz ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera uzdoto virsprokuroram Vilnim Ulmim.

Tiekoties ar FENIP virsprokuroru Ulmi, Kalnmeiers deva uzdevumu veikt prokurora padarītā darba ikdienas uzskaiti, aktivizēt un pastiprināt prokurora uzraudzības darbu pār izmeklēšanas iestādēm, kā arī aktīvāk izmantot tiesības pārņemt no izmeklēšanas iestādēm kriminālprocesus, kuros vēl nav veiktas visas nepieciešamās procesuālās un izmeklēšanas darbības apsūdzības uzrādīšanai.

Tikšanās laikā tika apspriesta arī nepieciešamo specifisko mācību tematika, prokurora uzraudzības darba metodika un taktika, Valsts ieņēmumu dienesta audita norises kārtība, ziņojumu saturs un citi specifiski jautājumi. Ulmim tika dots laiks līdz 2012.gadam panākt FENIP darba efektivitātes rādītāju pietuvināšanai vidējiem rādītājiem valstī.

Jau ziņots, ka Kalnmeiers kritiski vērtējis FENIP darbu un norādīja, ka tajā nepieciešami uzlabojumi. Viņš atzina, ka minētās struktūrvienības rezultāti, salīdzinot ar iepriekšējiem gadiem, kļuvuši sliktāki, tomēr pašlaik rezultatīvos rādītājus sīkāk neskaidroja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!