Foto: Edijs Pālens

Flešmobs ar zaķa ausīm, zaķu brauciens noteiktā laikā, pikets ir dažas no idejām, kā aktīvisti, kas apvienojušies domubiedru grupā pret biļešu cenu paaugstināšanu Rīgas sabiedriskajā transportā, februāra sākumā varētu protestēt pret straujo biļešu cenu lēcienu, liecina informācija sociālajā vietnē "Facebook".

Tāpat izteikta ideja noteiktā laikā iedegt svecītes, atvadu fotogrāfijas vecajām cenām/ e-taloniem/pēdējam braucienam ar veco cenu, kas vienkopus tiktu ievietotas "Facebook" galerijā, "Facebook" novelējumu siena un citas. Cilvēki joprojām tiek aicināti komentāros izteikt savas idejas, lai kopā izvēlētos labāko protesta veidu.

Aicinājuma autori arī atgādina, ka ierosmes nedrīkst pārkāpt Latvijas likumus, būt diskriminējošas vai aizskarošas.

Jau vēstīts, ka  domubiedri aicinājuši 1.februārī protestēt - ignorēt un neizmantot sabiedrisko transportu. Tomēr, tā kā 1.februāris ir svētdiena, tad tiek diskutēts arī par iespēju protesta akciju rīkot pirmdien, 2.februārī.

Kustība "Pret Rīgas domes biļešu [cenu] paaugstināšanu Rīgas sabiedriskajā transportā" "Facebook" izveidota 18.janvārī.

Šajā resursā tiek ievietota aktuālākā informācija, kā arī amatpersonu viedokļi par sabiedriskā transporta biļešu cenu paaugstināšanu. Tāpat arī tiek apspriesti dažādi veidi, kā ar biļešu cenu paaugstināšanu neapmierinātajiem paust savu viedokli un diskutēts par protestēšanas lietderību.

Jau vēstīts, ka no šī gada 1.februāra stāsies spēkā jaunas biļešu cenas Rīgas sabiedriskajā transportā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!