Foto: AFI

Bijušais Latvijas nacionālās lidsabiedrības AS “Air Baltic Corporation” (“airBaltic") vadītājs Bertolts Fliks, kurš ar Latviju tiesājas par lidsabiedrības akcijām, norādījis tiesai uz savu švako rocību un lūdzis viņu atbrīvot no valsts nodevas maksāšanas.

Tiesā portāls "Delfi" uzzināja, ka par prasības iesniegšanu Flikam bija jāsamaksā aptuveni 4500 latu valsts nodeva,  no kuriem viņš pusi jau bija samaksājis, bet otru lūdzis "atlaist" un ļaut nemaksāt. Vēl nedaudz vairāk par 1000 latiem Flikam bija jāmaksā par prasības nodrošināšanu. 

Rīgas apgabaltiesa tomēr neuzskatīja, ka Fliks no naudas samaksas būtu atbrīvojams.

Flika pārstāvis, zvērināts advokāts Viktors Tihonovs sarunā ar portālu "Delfi" atzina, ka viņa klients tiešām lūdzis samazināt viņam noteiktās valsts nodevas apmēru. Advokāts sīkāk neatminējās detaļas, vien norādīja, ka summa, kas uzņēmējam nodevās ir jāsamaksā, ir liela un Latvijā tiesāties kļūst arvien dārgāk.

Viņš solīja portāla "Delfi" jautājumu par nodevu pārsūtīt Flikam, lai uzņēmējs pats arī pastāstot par radušos situāciju un to, kur "sagrabinājis" naudu, lai tomēr nodevas samaksātu. Savukārt pats Fliks uz "Delfi" jautājumiem pagaidām nav atbildējis. 

Līdzīgā situācijā iepriekš nonākuši arī bijušie "Parex bankas" īpašnieki Valērijs Kargins un Viktors Krasovickis, kuri tiesai bija vēstījuši, ka mēnesī iztiekot ar 200 latiem, iepriekš rakstīja "Re:Baltica". Abi lūdza viņus atbrīvot no 3115 latus lielas valsts nodevas par apelācijas sūdzības iesniegšanu. Pagaidām gala lēmums vēl nav zināms.

"Delfi" jau ziņoja, ka 8.oktobrī Rīgas apgabaltiesa pēc bijušā "airBaltic" prezidenta Flika prasības apķīlājusi lidsabiedrības "airBaltic" akcijas.

Fliks tiesā apstrīdējis darījumu, kura rezultātā Satiksmes ministrija, izmantojot pirmpirkuma tiesības, kļuva par "Latvijas Krājbankā" ieķīlāto "Baltijas aviācijas sistēmām" piederošo "airBaltic" akciju īpašnieci.

Flika aizstāvis Tihonovs iepriekš aģentūrai LETA skaidrojis, ka īsi pirms "Latvijas Krājbankas" kraha noslēgtā vienošanās par "airBaltic" glābšanu paredzējusi, ka līdz pat 2012. gada 31. decembrim netiek veikti darījumi ar nacionālās aviokompānijas akcijām. Tomēr vienošanās, kurai piekritusi kā valsts, tā bankas un citi kreditori, nav ievērota un jau 2011. gada beigās par "Latvijas Krājbankā" ieķīlāto "airBaltic" akciju īpašnieci kļuva valsts. Tādēļ Fliks tiesā iesniedzis prasību pret likvidējamo "Latvijas Krājbanku" un Satiksmes ministriju, kas ir valstij piederošo "airBaltic" akciju turētājs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!